Jeg får lavet botox,og jeg er ikke bange for at indrømme det

I går blev jeg fyret efter 15 år i SAS

Altså hvis ikke jeg vælger op til 2 års orlov. Hvad vil alt dette sige? I har stillet en masse spørgsmål på Instagram, som jeg vil forsøge at svare på, og I må selvfølgelig også spørge på dette indlæg✈

Så trist😢 er det så orlov uden nogen som helst løn?

Ja desværre:( jeg har været på orlov lidt over et år, også uden løn, og havde glædet mig til at komme tilbage første januar, til verdens bedste job.

Hvilken branche tror du at du kommer til at arbejde i?

Jeg har næsten fløjet i 20 år, så det er svært at forstille sig, hvad jeg ellers kan. Men jeg er udannet inden for hotelbranchen med en bachelor, og har også haft bloggen de sidste 9 år, så det ville være oplagt at svare noget med det? Men jeg tror faktisk det bliver noget med service og salg, der kan jeg i princippet sælge brugte skruer, men føler jeg er serviceminded, udadvendt og en menneske kender. Måske også noget med bloggere, events eller sociale medier. Det svære bliver at tage springet til en anden branche.

Bliver I genansat og hvornår?

Altså hvis jeg vælger orloven, er chancerne gode for at komme tilbage, da jeg har været der så længe, og de tager de “gamle” tilbage først. Hvis jeg vælger opsigelsen, kommer jeg aldrig tilbage.

Har du talt med dine kollegaer om dit, jeres valg?

Jeg har næsten ikke lavet andet. Det er så svær en beslutning for os alle. Vores job er en livsstil, der bliver meget svær at give op. Så beslutningen er utrolig svær for os alle.

Nysgerrig på hvad du valgte?

Åh det forstår jeg godt, og jeg ville ønske jeg havde et svar. Jeg har på inden måde valgt. På orlov siden tæller at, jeg kommer tilbage til elskede SAS og har fået lovet, at jeg kan flyve 50% dvs jeg flyver en weekend (4dage) og er hjemme 10 dage med børnene -hvilket andet job har man 10 dage fri uden e-mails eller hjemmearbejde? Jeg kommer tilbage til den livsstil jeg elsker, og ved hvad og hvem jeg kommer tilbage til- altså selvom flybranchen vil være ændret for altid! Hvis jeg vælger opsigelse, får jeg en pose penge med, og jeg får hjælp til cv, jobsøgning og en masse støtte. Men så skal jeg tage springet ud i det ukendte. Det jeg frygter mest er at komme til et lille sted med få mennesker, og hver dag er den samme, mens man spiser frokost på samme tid, og med de samme hver dag, e-mails i weekenderne og sene arbejdstider. Elsker at jeg har fri, når jeg har fri- kan jo ikke servere en GT til ham på 4a hjemmefra vel😩

Hvornår fandt du ud af du skulle være stewardesse?

Den dag jeg var sikkert på jeg skulle værre stewardesse (og jeg skriger ordret så stolt) var da jeg var med til en tragisk oplevelse, hvor en ældre dame faldt om på Charlottenlund station, jeg løb over og hjalp hende, sammen med en anden kvinde. Hun handlede så professionelt, og holdt hovedet koldt mens vi hjalp hende. Hun var også meget imponeret over min 16 årige måde at være på. Jeg spurgte om hun var sygeplejerske, og hun sagde nej slet ikke- jeg er Purser i SAS. Hun sagde at hvis jeg en dag ville søge ind, måtte jeg gerne nævne hende.

Et par år efter var jeg også til clairvoyant, hun sagde jeg kan simpelthen ikke forstå hvad du laver i fremtiden. Du er i et land, så er du tilbage, så er du i et andet land, og så er du igen tilbage. Jeg sagde at jeg drømte om at blive stewardesse, og hun sagde “bare rolig- det bliver du”❤️

Hvad er det værste du har oplevet?

Jeg havde været i SAS i under et år. Da en mand fik hjerte tilfælde, og jeg måtte rede ham, jeg havde samme uge haft en brandalarm på et wc, med en mand der røg, og ikke ville stoppe eller komme ud, så lille jeg, måtte tale med meget store bogstaver til den voksne mand. Derudover havde jeg samme uge haft mig første lynnedslag, og ja så i slutningen af ugen, faldt den ældre mand livløs om. Jeg fik kaldt efter en læge, og vi fik sammen genoplivet den stakkels mand. Da vi landede i København, og alle blev siddende, så ambulancen kunne få ham ud gennem bagindgangen, krammede hans kone mig så hårdt, mens hun græd, og sagde “du har redet min mands liv”. Da alle passagerne var gik af flyet, så begyndte jeg at græde, sikke en start på livet i SAS, hvor jeg på de næste 14 år aldrig oplevede så hårde ting. Men tænk at jeg har gjort så stor en forskel for et andet menneske. Det er fantastisk at vide, at vi er udannede så godt, at selvom man er helt ny i flyet, ved vi altid lige hvad vi skal gøre.

Hvornår har du været usikker på jobbet? Og om du ville det?

Da Q400 flyene (som var dem, jeg fløj mest på det tidspunkt), ofte landede med brandbiler, og gik i brand tre gange, var det en hård tid for os alle. Men SAS satte derefter alle fly på jorden, og har en top flyflåde i dag og i fremtiden.

Din bedste oplevelse?

Åh der er så mange🙏🏼Børn der skulle på ferie, at give en god oplevede til ægteparret der skulle på deres største rejse, holde mennenesker i hånden når de var bange for at flyve, møde kongelige og kendte og opleve de er helst som os andre, følge børn over Atlanterhavet alene, syge passager hvor man har gjort en forskel, og en polterabend hvor de kidnappede gommen, og tog ham 69 timer til Vegas- av de tømmermænd og jetlag der sikkert fulgte med… Og og og de mange oplevelser med verdens bedste kollegaer✈

Hvad har været hårdest?

Da jeg blev ansat i 2005 fik vi jule gave og julefrokost, fagforeningen holdt også julefrokost og alt var en lang fest, jeg havde langt stop i Paris, og havde lækker ost og brød med hjem til aftensmaden.  Jeg købte lige lidt lækkert i Harrods, til mine venner kom til middag når jeg landede fra London. Men allerede året efter, var der ballade og fyringer. Det var en svær tid der fortsatte i 13 år, men så skete der endelig en forbedring, vi købte nye fly, ansatte folk og jeg så en skøn fremtid. Hello Corona!!!!!!😩

Ved du hvad du gør nu?

Nej det gør jeg faktisk ikke, det er en beslutning jeg må tage med min mand og børn, men lige meget hvad vil der altid løbe SAS blod i mine årer😞

8 kommentarer

 • Helena

  Hvorfor kan du ikke komme tilbage hvis du siger op? Og må i arbejde under jeres orlov? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Vi må gerne arbejde under orlov🙏🏼 Men grunden til jeg aldrig ville komme tilbage er at Lønnen som man får nu I branchen er meget lavere end det jeg tjener i dag. Så kan man lige så godt tage sin erfaring, og bruge den til noget andet❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Ked af at høre 🙁
  Hvilken clairvoyant var det? ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Jeg ville ønske jeg kunne huske hendes navn. Jeg har tit tænkt på at komme tilbage. Hun var i Næstved lige overfor hospitalet. Måske kan man Google noget. Hvis du finder hende, må du endelig skrive🙏🏼

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Clara

  Det er jeg ked af at høre – jeg håber du finder en god løsning. Jeg havde fået job som cabin crew i SAS, hvor jeg skulle have været startet i foråret. Den ansættelse blev naturligvis ikke til noget, men det var min største drøm, der nu blev slukket 😩

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Ej hvor er det dog trist😢 sinke en svær tid for dig også. Jeg håber sådan vi ses på vingerne en dag, og kan grine af denne hårde tid😞 held og Lykke til dig❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Clara

   Tusind tak for det 🙂 Jeg håber også at ses på vingerne en dag og se tilbage på denne tid med med en anden følelse end nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • morerudepaanoget.bloggersdelight.dk

  Det er jeg ked af at høre – har en pilot i min vennekreds, som deler din skæbne, og det er bare svært. Jeg håber, at lykken venter på dig i en anden form.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg får lavet botox,og jeg er ikke bange for at indrømme det