Så du programmet i går?

Kør “gratis” med din bil

 

Reklame for TOYOTA. Som I ved har jeg købt en hybrid bil, jeg elsker den fordi jeg sjældent skal tanke og fordi den er så billig i drift. Men faktisk kan den udnyttes endnu bedre, så jeg har nørdet lidt, for at finde ud af hvordan jeg får endnu mere ud af min bil. Flere af rådene kan alle have gavn af, uanset om man kører i en hybridbil eller ej, og vil være med til at optimere bilens brændstoføkonomi. For hvis der er noget vi alle kan blive enige om, er det da, at smide penge ud af vinduet ikke er den bedste ide. Her er mine bedste tips til at køre næsten gratis.

  1. Med afslappet kørsel kører du generelt længere på literen, lad være med at overhale og køre aggressivt- Det siger sig selv, men det kan faktisk være en god ide at tanke sig om, alle kan blive lidt bedre i trafikken.
  2. Start kørslen stille og roligt, så man kun bruger el, derefter trykkes ¾ ned på speederen, og hastigheden holdes så
    konstant som muligt. Når bilen sættes i bevægelse ved hjælp af elmotoren spares brændstof, fordi det ikke er benzinmotoren, der skal sætte bilens vægt i bevægelse.
  3. Prøv under kørslen at lette dit tråd på speederen forsigtigt, og du vil ofte opdage, at du kan opretholde samme fart men med et væsentligt lettere
    tråd på speederen.
  4. Kør “GRATIS”- Når man på cykel kører ned af bakke, er det vigtigt at holde farten eller accelerere ned ad bakken for at opbygge en passende hastighed,og for at skulle træde mindst muligt i pedalerne for at komme op ad den bakke, som måske kommer lige efter. På samme måde gælder det i en bil. Undgå at bruge mere energi op ad en bakke end højest nødvendigt. Går det meget ned ad bakke i længere tid, så du bliver nødt til at bremse bilen, kan du glæde dig over, at energien bliver opsamlet i batteriet og kan benyttes næste gang, du skal accelerere.
  5. Spar på energien- det giver selvfølgelig mening at man ikke skal have åbne vinduer og A/C tændt på samme tid, men nogle gange skal man også huske at overveje om det overhovedet er nødvendigt at have A/C eller varmen tændt, eller om det bare altid står tændt. Det samme gælder vægten på bilen, man sparer meget ved at “tømme” bilen. Der er ingen grund til at køre rundt med ekstra dæk, barnevogne, weekendseng eller andet tungt. Det koster bare benzin og det er en god måde at få ryddet op i bilen. (Jeg tip jeg selv lige har benyttet mig af- Hold op jeg havde meget overflødigt liggende.

Håber I kunne bruge mine tips, og lad os så håbe på noget forår, så vi kan komme ud på nogle hyggelige køreture:)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så du programmet i går?