Tips til at rejse med børn

Her får du 30 grader om 6 timer

pc290592

Da vi tog en beslutning om at tage ud at rejse i december, var der ikke mange muligheder for at få varme. Enten skal man flyve 12 timer for at komme til Thailand, hvor man kan være uheldig det regner meget, eller er overskyet. Hvis man tager til Spanien eller Grækenland er der ikke ordentligt varmt nu, så hvad er mulighederne. Dubai er altid godt, men også meget dyrt og turistet, og flytiderne passer dårligt, hvis man rejser med små børn, syntes jeg. Jeg er heller ikke vild med for mange mellemlandinger, så da jeg så, at flyet gik om eftermiddagen til Doha, og at der var 30 grader, var biletterne solgt. Det eneste vi drømt om var is og sol, og det tog mig ikke lang tid at pakke sommerkjoler og shorts. Desværre kunne Kasper ikke holde fri fra sit nye job, så det endte med en mor/søn tur.

pc290568

Vi fløj kl 17 og landede lidt over midnat lokal tid. Kun 6 timers flyvning, og så er man fremme i det varmeste dejlige vejr. Jeg havde fundet et godt 4 stjernet hotel til rimlige penge, og en taxa til hotellet kostede ca 100kr. Vi boede ved souken (som er et kæmpe marked, hvor man kan købe, tæpper, lamper, sko, krydderier og meget andet lokalt). Jeg har selv boet i mellemøsten, og har besøgt flere af slagsen, og da min søns store interesse ikke er shopping, valgte vi ikke at besøge det, men syntes selvfølgelig det hører sig til på en tur til Qatar. Vi valgte at bruge mange timer i poolen, og spaet, og spise mange is. Vi var også en tur forbi Villaggio Mall som slet ikke er det største mall, men for os det mest interessante, da har et kæmpe tivoli og så kan man shoppe i gaderne som ligner Paris, eller sejle rundt som i Venedig. Meget imponerende og klart et besøg værd.

pc3106801pc310704pc310708

En helt særlig oplevelse, vi begge satte pris på. Og hvad så med mellemøsten, skal man være bange, hvad skal mange tage på, og kan man drikke hvidvin… Man skal ikke være bange, jeg rejse som en lyshåret kvinde, alene med mit barn, og var ikke bange. Der er stort set ingen kriminalitet, og så lange man har respekt for deres kultur går det fint. Jeg havde lange ærmer og lange bukser på når vi var ude, eller en lang kjole, og jeg sørgede for at fortælle Konrad om deres kultur og deres tøj. Han syntes at mændene var flotte i deres lange kjoler, men havde problemer med at forstå hvorfor kvinderne skulle være sådan dækket til. Vi så nogle der var helt til-dækkede, hvor ikke engang øjnene var synlige, hvorefter min kloge søn udbrød “det er nok fordi hun har en mand der styrer hende” og selvom han mente det på en anden måde, måtte jeg altså grine lidt… Læs om vores nytår og det med alkoholden i morgen…

pc310705

6 kommentarer

 • Lyder som om I havde en skøn tur. Jeg har selv kun mellemlandet i Doha – men skal da klart lige ha et par overnatninger der næste gang

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Ja der er skønt, og jeg er allerede klar på at tage tilbage… Vi må bare huske vin;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Bruun

  Jeg elsker alle dine rejseanbefalinger med og uden barn.
  Vi skal bl.a. på kærestetur til Gdansk næste måned på din anbefaling 🙂
  Vi har været i Dubai flere gange, men vil da nu overveje Doha som et alternativ.
  Vil du oplyse hvilket hotel I boede på, da du oplyser det var til rimelig penge?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Ej hvor er det dejligt at høre, tak for de søde ord:) Vores hed Amari, og var til en rimlig penge. Rigtig god tur til Gdansk, er sikker på du bliver vild med det:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Kære Mette,

  Hvor ser det lækkert ud. Hvad hedder hotellet? Jeg tænker at bestille en rejse hertil, men har ingen ide om hvilke områder eller hoteller der er gode.

  Mange hilser

  Sarah

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Vores hed amari hotel, og kan anbefales. Husk at hold øje med om det ligger tæt på en moske, man vil ikke vækkes tidligt;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tips til at rejse med børn