I Stewardessens taske

Velkommen til business class

img_6447

Godmorgen til jer, jeg sender en hilsen fra Mongoliet, som vi netop har passeret. Men i sikkert sov, kørte vi mod Beijing internationale lufthavn, og gik ombord på vores ombyggede Airbus 340. Jeg arbejder som “steward” (og nej jeg er ikke en mand, når jeg kommer i luften, men har ansvaret for maden og serveringen, og det hedder en steward), jeg sørger for at maden er lastet rigtigt, at crew maden er der, og at der er nok mad til de passagerer der har meldt deres ankomst. Så selvom vi har plads til 40 gæster, og der kun er booket 20 pladser, bliver man ikke opgraderet, fordi de laster altså ikke til flere, end dem der har betalt for at sidde på business. Kun hvis flyet er overbooket, kan man som passager, være heldig at sidde helt forrest i flyet, og måske få valget mellem fem hovedretter. På billedet er jeg netop ved at høre om passageren, kunne tænke sig fisken med kartoffelmos, kyllingen med teriyaki og ris, oksekød med rodfrugter, røget gris med risotto, eller den vegetariske pastaret med parmesanost og svampe. Der er altid lækker mad på vores C-klasse som der hedder på flysprog.

img_6448

På vores Kinesiske og Japanske flyvninger, har vi lokale stewardesser med. Det er en kæmpe hjælp, da mange af passagerne fra asien, kun forstår deres eget sprog. Vores søde piger, hjælper altid, og giver virkelig vores service et løft. Vi har én der arbejder på business og en på economy class. Alle får den service og hjælp de behøver, og det gør os helt unikke i SAS, syntes jeg.

img_6450

Forretten er spist, hovedretten er serveret til alle, om lidt står den på dessert. Her kan de vælge mellem frisk frugt, lækker is, lun blødende chokolade kage med orange kompot, oste med te-mamalade og kiks, og selvfølgelig en avec, altså en lækker portvin, rødvin, rom, whisky, eller en sauterne. Passagerne kan selvfølgelig også bare drikke ægte champagne, eller en god Bloody Mary. Når man først har fløjet business, med Hestens dyner, er det altså svært at vænne sig til andet.  Nu er vi hjemme om ca 5 timer, jeg har tre fridage, og så går turen igen til Kina. Sådan ser en dag ud i mit liv, og når jeg går hjem i aften, så holder jeg helt fri. Det er der altså ikke mange andre jobs, der kan prale af. Rigtig god dag til jer fra luften.

Fotos af Mads fra Captured by Guldager 

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I Stewardessens taske