Når hverdagsmaden, bliver mere spændende...

Jeg har taget 10kg på….

før

Siden teenageårene har jeg haft det svært med min vægt. Den har altid gået hurtigt op og hurtigt ned, og dem der har fulgt bloggen længe, har oplevet mig i begge ender af det spektrum. De fleste kure har også været testet og prøvet…

I perioder hvor kost og træning har fyldt meget, har jeg ikke nødvendigvis haft det særligt godt, selvom vægten var lav. Selvfølgelig er følelsen af at få trænet super dejlig. Men når mad og vægt fylder meget i min dagligdag, er jeg ikke nødvendigvis særlig glad. Faktisk har jeg det bedst , når jeg spiser hvad jeg vil, og måske får trænet engang imellem. Men i dag skete der noget uhyggeligt. I dag stillede jeg mig på vægten, for første gang i lang tid, og i dag, svarede den meget grimt tilbage……. Jeg har taget 10kg på, på 16 uger (indsæt her emoji der skyder sig selv). F..K altså, hvordan er det sket, okay det ved jeg jo egentligt godt…

Frysepizzaer, hvidvin, blandselv slik, djunglevrål, drinks, ostepastaretter, ost, pølse og rødvin. Ja de har jo ikke bare sat sig over natten. De sidste fire måneder, siden brylluppet, har jeg slappet lidt for meget af, og ikke fået trænet. Det har været så dejligt, og jeg har elsket alle de 100.000 vis af ekstra kalorier jeg har indtaget. Så spørgsmålet er; skal jeg være glad og ligeglad, og først stoppe når jeg vejer 100kg for meget, eller skal jeg have det som op til brylluppet, hvor jeg levede af 400 kalorier protein om dagen? Ingen af delene er nok det rigtige… Øv hvor jeg syntes det er snyd jeg ikke har arvet min mor, og mormors lille krop med højt stofskifte. Så tænker I nok om min mand også har taget 10kg på, men nej… Jeg er åbenbart omgivet af mennesker der kan spise det samme som mig, uden at blive runde som en flødeskumskage.

Ja jeg ved godt jeg gør grin med min selv, men hold op hvor er jeg faktisk ked af det. Jeg kommer nok aldrig ned på min vægt, som til brylluppet, men jeg bliver jo nød til at træne og spise bedre.  I dag stod jeg så i et træningslokale for første gang i flere måneder, og øv hvor jeg hader turen derop. Mens jeg stod og hoppede rundt til Doktor Alban, var det faktisk dejligt at være i gang igen, men øv hvor ville jeg hellere spise ostepizza med fire slags oste, end at stå i en sal med 20 andre piger… Livet er uretfærdigt, men jeg tager kampen op. Jeg syntes det er så pinligt at vise et billede frem med 10kg ekstra på arme, lår, mave og numse. Jeg ville hellere vise jer et billede, når vægten og kroppen igen er på plads…

Men jeg håber, at jeg kan inspirere andre, med min historie, og at i endnu engang vil følge kampen mod mine kilo.

før og efter

Jeg kan næsten ikke overskue forskellen… 4 måneder senere… Det var da jeg så dette billede og jeg heller ikke kunne holde mig fra vægten længere. Jeg må simpelthen tage mig sammen igen… Men hvis det er muligt at tage 10kg på, er det vel også muligt at få de fleste af igen…

Kourtney1

Forsættelse følger…

 

22 kommentarer

 • Dea

  Hvis du er tilfreds med din krop er vægten underordnet. Tror ikke jeg har været på en vægt i 10 år. Så længe jeg føler at min krop passer til mig. Det betyder dog ikke at jeg ikke træner (nogle gange mere end andre). Men jeg bliver et mindre godt menneske hvis jeg skal nægte mig selv alt for meget af det jeg kan lide.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Æv, at de 10 kg betyder så meget for dig psykisk. Du er jo stadig flot og slank, men bare ikke spinkel.
  Du skriver jo også selv; at du ikke havde det godt under den kur du var på op til jeres bryllup, og du har skrevet et nogenlunde tilsvarende indlæg her: http://frkvilstrup.dk/2011/11/den-perfekte-vaegt/ (den kommer op som “relateret indlæg”). Så hvorfor ligge så meget i lige præcis at opnå et bestemt vægt? Er enig med dig i, at man skal passe på, og helst gerne stoppe før der sniger sig 20-30 kg på, men det er du jo ikke i nærheden af. Håber du kan finde en gylden middelvej, hvor du stadig kan nyde livet og ikke tælle hver en kalorie bare for at opnå en idealvægt. Synes det er så ærgerligt når det hele skal gå op i vægt, hvis det er på bekostning af dit velbefindende/din livskvalitet (hvis man da kan bruge så store ord).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg bliver altså også lidt harm over din “livet er uretfærdigt” kommentar. For ja, det er det. Hvis man har kræft, alzheimers eller oplever en tragisk ulykke. Det er uretfærdigt. Men vægtproblemer synes jeg ikke er uretfærdigt.. Ikke på samme måde i hvert fald. Tænk på, hvor dejligt du har haft det i de måneder. Du har været lykkelig. Du er blevet gift! Det er jo dejlige ting! 🙂 Det skal du være glad for! Og spis så, hvasse har lyst til. Regler får dig kun til at crave alt muligt andet. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia L.

   Ok dette er da vist skrevet af en der ikke er særlig forfængelig!!! Jeg kan sgu sagtens forstå dilemmaet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadja

   Jeg tror ikke Mette mener det på den måde.. Der vil altid være nogen der har det værre end én selv, derfor kan man godt føle man selv har det svært. Måske det er ekstra svært for Mette, fordi hun altid har skulle kæmpe mod kiloene. Jeg tænker umiddelbart ikke, at der er nogle mennesker der synes det er mere uretfærdigt og tragisk at tage x antal kilo på, end at få kræft eller lignende. Men derfor kan det godt føles uretfærdigt at “alle andre” kan spise pizza og drikke vin uden at tage på, hvis man som Mette ikke kan. Da jeg var yngre ville jeg gerne være stewardesse, men er simpelthen for lille – det synes jeg eksempelvis også var lid uretfærdigt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Håber ikke det her kommer til at blive misforstået for det er skrevet med den dybeste respekt …. Hvor befriende endelig at læse en blogger skrive om det der virkelighed for de fleste , tak for din ærlighed og dit mod 🙂 . Sidder selv i nøjagtige samme situation, og har længe holdt mig lidt fra diverse blogs fordi den der til tider glansbillede – liv blev for meget for mig og mine ekstra kilo …. Så JA jeg følger med og hepper på sidelinien . Og følger trop med træning og sund kost … tak for din ærlighed endnu engang .
  Dorthe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh skatter jeg kender følelsen SÅ godt “hvorfor kan alle andre spise løs uden at tage på”. Men du ser FANTASTISK ud +10 kilo eller ej. Nyd livet og glem vægten, jeg vil gøre det samme <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke

  Hej

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Tak for din ærlighed! Det er simpelthen for forfriskende at ikke alle kan spise hvad de vil uden det sætter sig.. Da jeg mødte min kæreste var jeg netop kommet igennem en kur (1200 kcal + motion 5-6 gange pr uge) og nøj hvor var jeg ked af det, ikke af min krop, men situationen. Med min kæreste blev jeg lykkelig og slækkede på alle fronter, hvilket nu gør st jeg her 4,5 år senere har taget ikke mindre end 24 kilo på! Wow det gør sgu helt ondt bare at skrive det.
  Og nej det er ikke alzheimers eller anden alvorlig sygdom, men hold kæft hvor betyder det bare helt vildt meget.
  Det er ubehageligt at være utilpas i ens egen krop!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Øv altså. Men endnu en kur med en masse begrænsninger, det lyder slet ikke som vejen frem. Jeg tænker at måske Maries vej kunne være noget for dig. Intuitiv spisning – Marie Steenberger. Ingen begrænsninger, men fokus på mæthed og “gamle mønstre”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det her indlæg er som poppet ud af mit eget hoved – jeg er i fuldstændig samme situation! Eneste forskel er, at jeg blev gift for godt et år siden. Øv!

  Vil bare sige tusind tak fordi du deler det!!! Det hjælper faktisk lidt at være “i samme båd”.

  Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh jegføler med dig…har selv taget syv kilo på det sidste halve år, pga bekymringrr og muligvis pga ny hormonspiral, men jeg vejede i forvejen et par kilo for meget, og synes det er pisseuoverskueligt at smide det igen…. Vægttab kræver jo konstant fokus – vægtøgning kræver bare at man slapper lidt af, så ryger der en masse på. Æv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg syntes bare dit indlæg siger sååååå meget om at “hurtige” Kure uden mad bare ikke fungerer!!! Men øv- det er fedest at have det godt med sin krop… Hvad med at prøve en psykolog? Måske det kunne hjælpe til et sundere forhold til mad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Hej søde Mette. Kender det alt for godt. Men synes du stråler og ser skøn ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  For mig at se, er du MEGET tynd på bryllupsbilledet! Tror du ikke bare det handler om at stramme en anelse op med lidt styrketræning og dermed kunne leve som du har lyst til uden at blive ulykkelig af at se et billede af dig selv i dag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Åhhh hvor jeg kender din situation! Jeg har selv kørt et forløb med personlig træner og fik mig en temmelig lækker krop. Da forløbet var slut, tænkte jeg at nu er det sommer og så skal jeg bare hygge og spise.. og jeg er så ikke stoppet igen.. Jeg har ikke været på vægten (jeg tør ikke!) men jeg kan jo mærke hvordan ALT mit tøj strammer og ikke sidder som det skal 🙁

  Det motiverer mig at du er så modig og lægge billeder op og være ærlig omkring at du har taget på. Tak for det! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Mette
  Fedt at du er ærlig og kender godt fornemmelsen af at have givet los. Men sådan er livet vel bare en gang i mellem og der skal være plads til at leve.

  Ros dig selv for turen til træningscentret og er sikker på at de go’e vaner stille og roligt kommer tilbage i dit liv igen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadja

  Jeg synes du ser smuk og dejlig ud på begge billeder.. Dog synes jeg egentlig det klæder dig at med de ekstra kilo 🙂 Du var så flot til dit bryllup, men jeg synes ikke blot var du slank, men decideret spinkel. Jeg ved godt at mange nu sigter efter slank fremfor spinkel, men personligt synes jeg det klæder en kvinde at have lidt former. Som der er der har skrevet, tænker jeg også om du ikke kunne finde et kompromis, med lidt mere træning, og lidt færre pizzaer? I stedet for at følge en streng diæt, som gør dig spinkel, men ikke glad 🙁 Som skrevet synes jeg du er en flot kvinde, men jeg ved også at DU skal være glad for det du ser i spejlet, så hvis du er gladere for dig selv og din krop når du vejer 10 kg. mindre end nu, så er det nok ligegyldigt, at vi andre synes du er en sild 😉 Uagtet, vil jeg heppe på dig bag min skærm<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Tak fordi du er ærlig omkring en situation, som mange af os kender til hudløshed. Ærlighed er ikke en selvfølge i blog- og instaland, så det er der grund til at klappe af 🙂
  Her er en helt uvidenskabelig og totalt uunderbygget teori: kroppen ved, hvad der skal til! Efter en periode med 400 kcal / dag ved kroppen, at nu har du brug for at blive fyldt op igen.
  Måske glemte Vorherre lige at konsultere modens idealer, da han designede vore kvindekroppe 😉 Til manges sorg er de nok beregnet til at veje 5-10 kg mere, end modefolkene laver tøj til – for selvfølgelig slet ikke at nævne de damer, som moden gerne ser på catwalken.
  Men 10.000 $ spørgsmålet: hvordan skal vi leve med det? Hvis jeg havde svaret, var jeg en rig kvinde. Måske er det noget med balance, men jeg har sgi ik fundet den endnu… Det skal ikke forhindre mig i at ønske dig al mulig held & lykke med projektet.
  Og ikke at forglemme: jeg er totalt enig med de andre læsere, som skriver, at du er meget smuk på billedet i den sorte (?) kjole.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Du er bestemt ikke den eneste som nyder livet og måske et par ekstra kilo. Se selv her http://youtu.be/bObjXY24Ei4

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Synes det er fantastisk du er så ærlig. Vi var kolleger engang og kan huske hvordan du under et kursus gav udtryk for din bekymring overfor mig. Fordi jeg kastede op efter jeg havde spist og du vidste det. Jeg indrømmede ikke. Men sandheden var jeg kæmpede med spiseforstyrrelse i 20 år sammenlagt. Jeg ved hvor svært det er når vægten går hurtigt op og den anden vej igen. Yoyo vægten. Det er ikke sjovt.
  Det i hvert fald efter hvad jeg har fundet ud af, er at være tilfreds med det man selv ser i spejlet, og her hjælper alle andres opmuntrende kommentarer bare ikke altid. Heller ikke manden eller kærestens søde ord. Man kan have alt – mand- barn – hus osv, men alligevel fylder kroppen meget. Det handler om At finde en balance. Vejen dertil er bare svær fordi man så gerne vil gøre alt godt og se perfekt ud.
  Jeg synes du er smuk – også nu – du stråler selv med plus ti kg. Du stråler også til brylluppet.
  Jeg skal ikke lege klog eller noget – men jeg synes også nutella , smeltet ost, vin, bland slik osv smager fantastisk men jeg kan ikke spise det hver dag. Og dog for jeg træner pga en sport der kræver meget af mig op til 15 timer om ugen og nogle gange råber min krop på alt det usunde. Jeg tillader mig det men ikke hver dag. Jeg tænker som sådan ikke over hvad jeg spiser længere. Men lidt sådan alt med måde.
  Da jeg endelig gav slip på alle mine bekymringer om vægt osv var det som om min krop begyndte at slappe af. At jeg endelig kunne spise en pizza uden det kunne ses på vægten. Spise burger, is uden restriktioner. Min krop ved nu den ikke bliver sultet igen. Jeg passer på den nu. Ligesom bilen skal have benzin skal min krop også. Jeg vejer mig ikke men kan mærke at jeg ikke har taget på og mit tøj passer også selvom jeg har holdt pause med træningen.
  Du er slet ikke alene om dine tanker og frustrationer – der er så mange der har det som dig og det er fantastisk at du er ærlig..
  Undskyld det handlede lidt om mig men prøver bare at forklare hvad der hjalp for mig og gjorde at min vægt (uden jeg ved det med tal) er stabil nu 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fru Stenberg

  Dejligt ærlig indlæg. Yoyo-vægt havde jeg selv en del år. Jeg spiser i de år meget sort/hvid – kontrolspisning vs sukker og junkfood. Lige pludselig orker jeg bare ikke mere, samtidig mødte jeg min dejlige mand – så gode middage og vægten blev bare ved med at stige. Inden jeg begyndte at tage kampen op, havde jeg taget hele 45 kilo på. Mette, jeg krydser fingre for at du finde en balance, og har overskud til tabe de kilo, du er trist over. Det er nemmere at tabe 10 end 45 kilo. Knus og kram.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når hverdagsmaden, bliver mere spændende...