Et værre loppecirkus

Nem thaimad- på den rigtige thai måde

008Jeg har lavet thaimad måske 100 gange, jeg elsker smagen og skulle mene jeg lavede det som en ægte thai. Jeg elsker at stå med i et gadekøkken i Bangkok, og se dem over skuldrene. Alligevel har jeg lært noget nyt. Normalt har jeg kommet min thaikarry på panden med kylling, hvidløg og løg, og har derefter tilsat kokosmælk. Min kylling er altid blevet lidt tør, men nu har jeg lært den rigtige thaimåde at lave karry på og til dem der ikke vidste det, kommer den her.

013Start med at kom olie (gerne sesam- eller chili- og ikke oliven-olie) på en pande. Tag to store skefulde thaikarry på panden (gul, rød, grøn eller hvad man nu er til. Kan købes på glas i thaibutikker, og store supermarkeder). Steg til karryen er opløst og giver en skøn duft. Tilsæt to hvidløg, og en dåse kokosmælk. Når det koger tilsættes en kyllingterning, lidt vand, tre løg og kød  (jeg bruger kylling) og en chili hvis man er til stærk mad. Lad det koge 20 min. Tilsæt gerne andre grøntsager som peberfrugt, mini majs eller hvad man kan lide, de skal i tilsidst, for at bevare bid. Server evt med ris, og en øl enten thai Singa eller en anden god frisk øl (jeg brugte en af de nye øl fra Carls).

010014

6 kommentarer

 • Det ser så lækkert ud!
  Vil prøve dit trick med, at lade kyllingen koge og ikke stege 🙂
  Mvh Cecilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nille

  Ej hvor fedt at du har luret hvordan de gør. Det må jeg simpelthen prøve med det samme. Tusind tak for tippet (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Uha, det lyder da rigtig lækkert. Jeg plejer også altid at få kyllingen stegt tør, så tak for tippet. Næste gang vil jeg prøve at koge den i stedet:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Det skal prøves! 🙂 Elsker når du kommer med opskrifter, flere af dem tak 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Mange tak for det gode tip. Jeg elsker thai-mad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Uha lækkert. Vil jeg lave på fredag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et værre loppecirkus