Me time

Frk. Vilstrups nemme brød

I weekenden skulle min mor holde pigemiddag for 12 af hendes veninder. Jeg havde tilbudt af bage brødet til alle de sultne damer og det er jo intet problem når man har en kitchenaid. Jeg har en grundopskrift på brød som jeg altid følger, og så kan jeg komme lidt ekstra ingredienser i og få nogle helt forskellige brød.

Frk. Vilstrups nemme brød:

1 pakke gær
1 l lunken vand
1 spsk salt
1 spsk olie
ca 1 kg mel

Fremgangsmåde:
Rør gæret ud i den lune vand, og kom de andre ingredienser i, kom melet i lidt af gangen. Kom dejen op på bageparpir og lad det hæve 2 -4 timer, efter hvad du har tid til.
Jeg lavede tre slags brød til Muttis gæster, et af den opskrift der står her, et hvor jeg kom rugmel og kerner i, og et hvor jeg kom en dåse tomater i sammen med vandet og ekstra olie. Det sidste var de helt vilde med, og det tror jeg helt sikkert jeg skal bage igen, det blev som et foccacia brød.

På det røde brød kom jeg lidt olie over og dryssede med oregano.

1 kommentar

  • Jessie

    Det ser lækkert ud 🙂 Hvor længe skal de bage?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Me time