De bedste før udsalg

Veninde hygge med fedtfattig chokoladekage

I går kom en veninde forbi til lidt hygge i haven, det betød jeg måtte i gang med at lave en kage. De fleste af mine veninder forventer at jeg har et eller andet klar når de kommer forbi. Jeg elsker at bage og jeg elsker at glæde andre. Når jeg bager en kage prøver jeg at få mest muligt ud af den, så jeg cyklede ind til min min mors kontor med et stort stykke, som de blev glade for lige ved eftermiddags krisen. Min kæreste blev også meget glad for der var kage da han kom hjem, med et glas mælk til, er hans lykke gjort. Utroligt at man kan glæde så mange mennesker med en kage der tager en halv time og lave. Håber andre vil gøre det samme, og hvis det ikke skal være så usundt, kan der findes en sukkerfri opskrift på muslibarer her på bloggen. Bare man glæder andre, er dagens gode gerning gjort.

Opskrift på Frk. Vilstrups fedtfattige chokoladekage:

2 æg
1 dl sukker
3 spsk kakao
1,5 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
3 tsk vanilie pulver
0,5 dl mælk
0,5 dl mørk god chokolade jeg bruger 65%

Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne sammen (undtagen bagepulver og chokoladen) til dejen bliver let og luftig. Kom derefter bagepulver i, det kan ikke tåle for meget, hvis det skal hæve ordentligt. Kom chokoladen i til sidst i små hakkede stykker.
Bages i en form på ca 20*25 cm på 175 garder i ca 25 min, men hold øje med kagen, ikke alle ovne er ens. Når man kan stikke en strikkepind (eller en lille kniv hvis man ikke er husmor;) i og der ikke hænger noget ved, er den klar. Server med lidt frugt og creme fraiche 6%.

Den er ikke sukkerfri, men den er bedre og sundere end de kager man kan købe. Velbekomme:)

8 kommentarer

 • Anonymous

  Hejsa!Det lyder som en super lækker kage, og så er det jo kun et plus at den er fedtfattig! ;-)Vil bare lige give et lille tip, så den kan blive en lille smule "sundere". Erstat sukkeret med flydende honning, da det indeholder næsten lige så mange kulhydrater og kalorier som sukker, men fordelen er, at kroppen kan genkende honning som en reel fødevare med vitaminer, mineraler, enzymer osv. (i modsætning til sukker). 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super godt tip, mange tak:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chanet

  Hej Mette
  Lavede din kage igår, og erstattede 1/3 af melet med fint-melede mandler og halvdelen af sukkeret med en håndfuld søde dadler uden sten. Og så blendede jeg dejen i en blender inden jeg kom bagpulveret i… Således blev den endnu mere fedtfattig 🙂
  Mvh…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Fantastisk tip:) Håber kagen blev god:)
   Tak for det gode råd, det vil jeg helt sikkert prøve næste gang:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine Olsen

  Kan det virkelig passe at der ikke er noget smør el. olie i kagen ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Ja det burde være fint uden, men hvis den ikke hænger sammen for dig, kan du tilsætte lidt mere mælk:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Jeg lavede kagen forleden og kom hakkede mandler i samt ca 0,5 dl olivenolie. Idag ville jeg så lave den igen, bare med lidt mere kakaopulver og 100 g hakket chokolade. Kom til at kigge forkert og fik hældt 5 dl mælk i!!!!! Jeg puttede speltmel og rugmel og havregryn i og er faktisk endt godt ud med noget der minder og smager som sund kage men tror bare jeg skal kalde det for chokoladebrød istedet for chokoladekage. Men siden kage er så fedtfattig tænker jeg at det smager ekstra godt hvis man saver brødet igennem og smører et godt lag nutella på og klasker det hele sammen til én stor sandwich… Men tak for en rigtig god opskrift

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine Ho Shun Olsen

  Shit troede der stod 0.5 liter mælk, klart at kagen blev noget flydende (UPS)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste før udsalg