Jeg er stoppet med at flyve

Har I tips til en køreferie?

122

Endelig er det ved at blive forår og sommer, jeg glæder mig ekstra meget til denne sommer. Vi har fløjet meget i år, og jeg tror vi alle er klar på en anderledes familieferie. Jeg har så meget lyst til en køreferie. Vi har en stor bil, så vi kan bare fylde den, og køre ud i den store verden. Jeg har ikke været på køreferie siden mine teenageår, hvor jeg var i Frankrig med en veninde. Jeg elskede de ferier, selvom vi sad tre teenagere og to hunde på bagsædet, husket jeg tiden som noget af det hyggeligste. Jeg tænker vi kører en aften efter middagen, så Konrad kan sove og vi bare kan køre til vi bliver trætte, men jeg er ret ny, så hvis I har nogle tips? Jeg vil gerne ende i Frankrig eller Italien, hvor vores venner har inviteret, og har et stort hus. Men er der nogle gode tips til gode børnesteder, vi skal opleve på vejen, eller perioder der er gode? Jeg sætte stor pris på tips:)

200

Fandt lige disse gamle sommer billeder, som bare får mig til at glæde mig endnu mere til sommer, sol og ferie med mine drenge.

12 kommentarer

 • Italien! Jeg har været på køre-selv-ferie omkring 14 gange i nord Italien, med en til to overnatninger i smukke Østrig. Caorle er en hyggelig by og også familie egnet. Og så kan man nemt køre eller sejle til Venedig derfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Op.

  Jeg er på ingen måde ekspert i bilferier. Vi har gjort det to gange (til Sydfrankrig), og det var mod forventning mig, der skabte sig – og ikke vores børn 😄 Det ene år kørte vi først til Disneyland Paris, hvor vi havde 3-4 dage. Og så mod Sydfrankrig til et hus, vi havde lejet, bagefter. Jeg kan ikke huske, om jeg har læst, at I har været i Disneyland før.. Men ellers kan det virkelig godt anbefales! Det ér bare et magisk sted! Og så vil jeg sige, at turen ned gennem Sydfrankrig virkelig er lang, særligt på skiftedagene. Så undgå gerne at skulle igennem på lørdage, hvis det er muligt.
  Italien har vi ikke prøvet at køre til – da vi var afsted dertil, mente min mand, der var for langt at køre (hurra!) 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker kør-selv-ferier! Mine unger er 5, 5 og 7 år og vi har været afsted siden de var bittesmå. I år går turen til Cinque Terre i Italien. Jeg har samlet en masse tips, råd, destinationer mm herinde, som du er velkommen til at kigge nærmere på http://www.familiefletninger.dk/koer-selv-ferie-boern-genialt-koncept-pakkeliste-fri-afbenyttelse/
  Rigtig god ferie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg har været på kør-selv ferier hele min barndom, og de er rigtig hyggelige men også virkelig laaaaaange til tider. Derfor har vi gjort det i min familie, at vi har spillet bil-bingo, hvor mine forældre printede banko-plader og store plader med alle tal ud. Alle køber nogle gaver til ikke særlig mange penge, og så bliver numrene trukket på den måde, at man kigger på nummerpladerne på de biler omkring én, og de to sidste tal i nummerpladen er dem, der bliver råbt højt. Så spiller vi med en række, to rækker og en hel plade, mens min mor sad på forsædet og krydsede af på det store ark, hvilke tal, der blev råbt op og styrede hendes og min fars plade. På den måde kan der hurtigt gå nogle timer, og jeg har altid selv lidt af køresyge, men når man koncentrerer sig om at kigge efter nummerplader, så glemmer man helt, at man er ude at køre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Jeg vil på bilferie med jer;) Det lyder bare så sjovt, sikke en god ide altså. Tak for det gode tip:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Da vores børn var små og vi kørte til Østrig besøgte vi et Playmobil land. Jeg mener det lå tæt på Nürnberg og kan klart anbefales.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Konrad elsker playmobil, tak for det gode tip, det må vi bare prøve. Det kommer straks på min liste:) Tak for et super tip.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dea

  Har aldrig været på kør-selv ferie. Bliver køresyg på ingen tid

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Stakkel dig:( Godt flyet er opfundet så;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vibeke

  Hvilken bil har I? Vi står for at skulle skifte bil og har brug for en stor bil. Vi kan slet ikke finde ud af hvilken det skal være så lidt inspiration ville være fantastisk 🙂 Vi elsker bil-ferier og står netop for at skulle arrangere vores første bilferie som forældre. Det er godt nok stort 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Vi har en Audi Q5, der er rigtig god plads til hele familien. Før havde vi en Nissan qashqai, den er noget billigere, men en af de bedste biler vi har kørt i. Håber I får en dejlig bilferie til sommer:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg kan virkelig anbefale, at man tager et kig her: https://www.friferie.dk/ Det var vitterligt en øjenåbner for mig og min mand!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er stoppet med at flyve