Jeg har fået BOTOX!!!!

Når små børn dyrker yoga, og taler engelsk

9Konrads jakke 66 North, bukser H&M, sko Bundgaard

Jeg må indrømme at jeg syntes det lyder lidt langhåret, når børn på to år dyrker yoga. Men i vores vuggestue, er det altså hvad de gør hver torsdag. Konrad elsker det, og børnene syntes det er alletiders med den unge fyr der kommer, og lærer dem yoga (det ville mødrene også, hvis de så ham;). Når de starter i børnehave, starter de også med engelsk. I vores kommune er det blevet indført, og det bliver omtalt i hele landet, fordi det er så vellykket. Men nu kommer jeg altså til at tænke på, hvordan det var da jeg var barn. Jeg mødte op i skolen, uden at kunne alfabetet, uden at kunne tale engelsk, eller for den sags skyld dyrke yoga. Er det dejligt de lærer det hurtigt, eller tager vi noget af barndommen fra dem? Konrad kan næsten alfabetet, som jeg viste en lille film af på Instagram. Det er ikke noget vi har terpet, men han går bare og synger det fordi, det har de lært i vuggestuen. Forstå mig ret, jeg vil mit barn det bedste. Men tager det overhånd? Hvad er jeres mening?

Foto Thorbjørn Fessel

14 kommentarer

 • Camilla

  Når han er glad og stolt over hvad han kan, så er det da bare skønt :heart_eyes:

  På Den Franske Skole starter de tidligt, og der lærer de bl.a. disciplin, det har min nevø fået stort udbytte af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg synes yoga delen lyder sjov, og er sikker på at det er godt for samværet i børnegruppen.

  Jeg er skolelærer (ung af alder, gammel af sind) og jeg synes der er noget helt forkert i vores forventninger til børnene. Måske at du og din mand ikke ligger pres på Konrad, men det vil han helt sikkert mærke i børnehaven. Jeg tror ikke børn er klar til det pres, og personligt synes jeg at de burde fokusere meget mere på at lære barnet om sociale relationer og at være en del af et børnefællesskab.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Jeg er også¨glad for yogadelen, det er mere engelsk delen jeg sætter spørgsmålstegn ved.
   Jeg syntes du lyder som en super lærer, som har styr på børnene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Jeg deler din overvejelse og bekymring omkring, hvorvidt vi tager barndommen fra vores børn. I vores vuggestue (også i Gentofte) dyrker børnene også yoga, får massage og fodbad – og de elsker det. Som noget særligt har de dog også besluttet, at engelsk ikke kun skal være i børnehaven, men også i vuggestuen! Dét er helt skørt, synes jeg! På legekasserne står der derfor både biler og cars og dukker og dolls, og til frugtsamling snakker de om frugterne på engelsk. Jeg synes, det er en underlig prioritering, når han som knap 2-årig endnu ikke kan sige æble korrekt. Jeg er endda liberal og stor tilhænger af konkurrence, men jeg er ikke sikker på, at det styrker min søn med et pres om flere sprog allerede nu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Det lyder jo helt vildt. Det er altså for meget hvis du spørger mig…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det er fint de får læring under lege. Men det tager overhånd, hvis det ikke længere er under børnenes præmisser. Og med de mange test de kører af på børnene, må jeg sige, det er for meget. Det er jo et krav, at de kan en del af alfabetet i 5 års alderen. Ellers er de allerede bagude og får specialundervisning .jeg kender 2 der har stået i den situation.

  Kh.
  Anne-Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Hold da op. Engelsk i vuggestuen!!! Hvor er jeg glad for min datter går i dagpleje hvor de “kun” bager boller, går på legepladser, tegner osv. De skal jo nok lærer alt dette når de kommer i skole. Lad dem dog være børn og ik ha så meget fokus på læring så tidligt i livet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes det lyder sundt for dem, at de har yoga i børnehaven. Jeg ved fra vores egen børnehave, at der er vildt meget larm og kaos, så hvorfor ikke hive børnene ud af det en gang om ugen for at give dem noget ro? Jeg er fan!
  Og mht at lære alfabetet, så tænker jeg, at så længe de lærer det gennem sang og leg, så fred være med det.
  God weekend 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Jeg er meget enig søde Signe :kissing_heart:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  I vores børnehave i Herlev, dyrker de også yoga. Ikke fast, men når børnene har lyst og så er det altså på initiativ fra en pædagog og ikke en udefrakommende lærer. Det ville være alt for dyrt(sidder i forældrerådet;)).
  Jeg synes det er fint med leg og bevægelse, og om det er rytmik, motorik eller yoga er lige fint for mig, bare de laver noget. Dog synes jeg at det lyder helt skørt med engelsk i børnehave og vuggestue. Altså jeg synes det er fedt at børn lærer engelsk tidligere, men jeg synes at fokus i vuggestue og børnehave bør være på at lære det danske sprog godt først, og ikke mindst at der er mere fokus på sociale relationer, end på at pace børnene til at blive dygtige elever, før de er rigtige elever;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Din kommentar er bare så rigtig, og jeg kunne ikke være mere enig. Rigtig god weekend til dig :smiley:

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har fået BOTOX!!!!