Dansk verdens kendt likør fylder 100 år

Raffles hotel i Singapore var stedet hvor cocktailen Singapore Sling blev serveret for første gang. Det var bartenderen Ngiam Tong Boon der i 1915 for første gang serverede en Singapore Sling. På det tidspunkt havde han nok ikke en ide om at drinken nu 100 år efter en anede han ikke, at netop denne drink næsten 100 år efter er blevet verdensberømt. Den kinesiske bartender lavede oprindeligt drinken som en damedrink på grund af dens lyserøde farve og som et tilbud til de mange kvinder som begyndte at foretrække cocktails omkring første verdenskrig i østen.
Drinken serveres den dag i dag på Raffels Hotel og hver dag bliver der langet 2.000 – 5.000 cocktails over bardisken.
De bedste bartendere verden over kender den, ligesom en stor del af verdens bedste barer og cocktailsteder i verdens metropoler tilbyder den på deres cocktailkort. Cocktailen har også været med til at sætte lille Danmark på verdenskortet lige siden den første gang blev kreeret på Raffels hotellet i Singapore i 1915. Cocktailens delikate ingrediensliste tæller nemlig, ud over bl.a. gin, ananasjuice og Cointreau også Cherry Heering fra det danske likørdynasti Peter F. Heering.
Sådan kreeres en Singapore Sling
30 ml. Gin
15 ml. Cherry Heering
120 ml. ananasjuice
15 ml. limejuice
7,5 ml. Cointreau
7,5 ml. Dom Benedicte
10 ml. Grenadine
Et skvat Angostura Bitters
Alle ingredienser rystes i en shaker sammen med is. Serveres derefter i et højt glas og toppes med frisk ananas og kirsebær.
Tekst lånt fra eb.dk
Ingen kommentarer endnu