Opskrift på det bedste påskelam

Min Mor laver det dejligste påskelam hvert år. Jeg ville lige dele opskriften med jer. Billederne er et par år gamle, for hun har ikke lavet den endnu, men jeg håber alligevel at I kan se hvor dejligt det smager. Rigtig god påske til jer fra Familien Vilstrup.
Fru. Vilstrups opskrift.
1 udbenet lammekølle
4 fed hvidløg
½ bdt mynteblade
½ bdt oreganoblade
1 tsk salt og peber
2 tsk limesaft
lidt olie
en pakke bacon
1 bdt grønne asparges
1 lille bakke nye kartofler
Sauce
lidt smeltet smør
fløde
myntegele
Læg lidt halve kartofler i bunden af et fad, og læg lammet over, så det ligger jævnt. Lav små snit i lammekøllens overflade. Blend krydderierne i en blender. Kom blandingen over lammet, og dæk med bacon. Lad den trække en time i køleskab. Kom smeltet smør over lammet. Steg kødet i ovnen i 1- 1½ time på 200 grader. Efter en halv time sættes halve kartofler dryppet med lidt olie og salt og peber, også ind i ovnen. Mens det står i ovnen, knækkes det nederste af de grønne asparges af og de koges i 2 min i let saltet vand. Kødet skal på et stegetermometer ca være 70 grader for at være let rosa. Lad det hvile lidt inden det skæres ud med kødtrådene.
Saucen laves ved at si skyen fra bunden af fadet, og tilsæt lidt fløde, myntegele og lidt salt og peber og jævn den.
Det ser virkelig lækkert ud, jeg spiser godt nok ikke lam, da jeg ikke kan lide kødet. Men mhm det ser alt for godt ud her 🙂
God lørdag
http://www.kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk