Når bloggen ikke er et glansbillede...

The Candy Cake

099

REPOST: nu hvor vi ikke får sovet så meget i øjeblikket, er det perfekt med en syndig kage. Jeg ved ikke om I har prøvet min candy cake før, men hvis I ikke har, og har brug for en vandvittig god kage, må denne prøves!!!!! Det er ikke den smukkeste kage, men jeg lover det er en af de bedste kager nogensinde…

Jeg har en kæreste som uden at sige for meget, er meget glad for kager. Han prøver altid at overtale mig til at overgå mig selv, med voldsomme kager. Jeg må nok sige at denne kage er den vildeste jeg nogensinde har lavet. Hold da op en bombe… Vi elskede den begge, men kunne kun spise ét stykke, så vi havde nogle dage hvor vi var ret usunde, men det var det hele værd. Hvis du er til en bombe af karamel, skum, brownie og chokolade, må du bare prøve denne opskrift.

079081076Frk. Vilstrups Candy cake

120 g smør

120 g mørk choklade

3 dl sukker

1 tsk vaniljesukker

2 æg

3 dl mel

2 tsk kakao

1 knivspids salt

100 g hakket mælkechokolade

150 g skumfiduser

1 dåse dulce de leche (kan købes i Irma)

Sidste lag:

125 g mørk chokolade

125 g mælke chokolade

1 dl piskefløde

Smelt smørret, tag det af blusset og bland chokoladen i. Rør sukker, vanilje og æggene i. Sigt melet, salt og kakaoen i. Kom det hakkede mælkechokolade i. Kom massen i en form (jeg brugte en aflang brødform). Bag i midten af ovnen på 175 i 20 min.

Når kagen har kølet lidt af kommes skumfiduserne over. Bag til de smelter lidt, men de må ikke blive brune (ca 5 min).

Kom dulce de leche over det smeltede skum.

Lav til sidst en chokolademasse ved at smelte de to slags chokolader og pisk med fløden.

Velbekomme:)

 

082083084085089091TIP: Efter kagen er spist, vil jeg helt sikkert bage den igen. Hvis man vil have en mere fast kage, kan den bages lidt længere og man kan undlade det sidste lag chokolade, det tror jeg at jeg vil gøre næste gang:)

8 kommentarer

 • S

  Min kæreste er også meget (.. Rigtig meget) glad for kage og søde sager, så det ville bestemt gøre lykke at lave den herhjemme også 🙂 Tak for opskriften.
  Tænkte på, om du ville lave nogle flere blogindlæg omkring alm, sund aftensmad da man nogle gange tit lavet det samme og samme? 🙂
  Tak for en god blog

  – S

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Held og lykke med kagen:)

   Rigtig god ide med aftensmaden. Må tage et par billeder det næste stykke tid:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Åh for den da, tror da lige jeg døde lidt inden i, da jeg så den. Den skal bages! Tror den skal indtages med stort glas koldt mælk til!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vinnie

  Den så virkelig god ud, så jeg har kastet mig ud i at bage den. Men der 3 dl mælk men der står ikke noget om mælk i opskriften. Derudover står der at man skal sigtet melet. Men der står ikke noget mel

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vinnie

  Hej. Jeg er gået i gang med bage kage. Men der står mælk i ingrediens listen men ikke opskriften. Der står mel i udførelsen men ikke i ingrediens listen?? Hjæl..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Hej Vinnie

   Hvor er det bare utjekket af mig. Jeg håber at du fandt ud af at der skulle stå mel i stedet for mælk. Jeg har rettet fejlen. Håber at kagen blev god alligevel:)
   Undskyld mange gange:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • hvorfor gør du det her mod mig!!? Nu er jeg jo gået i gang midt om natten med den her fordi det gik op for mig at jeg havde ingredienserne… for dælen da også… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Ahhhhh sorry… Håber resultatet blev godt. Er også meget glad for vi ikke ligger inde med ingredienserne, så skulle jeg nok komme igennem kagen en gang til;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når bloggen ikke er et glansbillede...