Første dag med vin i haven

Når bloggen ikke er et glansbillede…

Dove AHS event 230215 017Alle jer med små børn ved at man kan være træt, endda meget træt, sikkert også mere træt end mig. Men hold op jeg syntes det trækker tænder ud i øjeblikket. I ved at jeg altid prøver at se verden på en positiv måde, men jeg har heller ikke lyst til at dele et uvirkeligt glansbillede her på bloggen. Derfor deler jeg dette, med jer…  Konrad sover MEGET dårligt om natten, han falder fint i søvn i sin egen seng, og sover også et par timer. Vi har som par prioriteret at vores seng er vores, men selvfølgelig må han være hos os, hvis han er syg eller ked af det. Det er gået OK, med et par opvågninger hver nat, og så kommer han ind ved en 05 tiden. Når han “sover” hos os, er der ingen af os der får sovet, så derfor prøver vi at strække den lidt. Nu er han begyndt allerede fra en 22 tiden, at ville ind til os, og i nat da jeg var alene med ham, gav jeg op! Han kom ind 2230 og jeg har samlet sovet 2-3 timer. Jeg er så træt, smadret og påvirket af mit ugegamle jetlag. Det er en dag der trækker tænder ud, og jeg er så glad for jeg ikke skulle på job i dag. I morges prøvede han at overtale mig til at vi skulle holde en fridag sammen, det ville jeg også så gerne, men jeg hænger bare slet ikke sammen som menneske eller som mor. Konrad har aldrig sovet igennem mere en et par dage hele hans liv, og jeg håber virkelig snart at han kan lære det. Når folk fortæller at deres børn var fire før de sov igennem, kan jeg blive helt bedrøvet. Åh Konrad din lille skinke, jeg elsker dig til månen og tilbage, men vil du ikke nok sove igennem. Jeg behøver ikke flere Chanel tasker, jeg vil næsten opgive slik, åhhh hvis du bare ville sove… God weekend til jer alle sammen fra det meget trætte hjem…

 

19 kommentarer

 • Tea

  Kan han ikke bare sove på en madras på gulvet hos jer? Gør vores datter på 2 år, hvis hun ikke kan falde i søvn i egen seng, er ked osv. God løsning for alle parter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Vi har i perioder samme problem, med at vores dreng vågner om natten og gerne vil ind. Jeg ka se at der er et mønster i det. De gange han vågner meget tidligt er også i de perioder hvor vi arbejder meget på skift og mor og far ikke er hjemme på samme tid. Måske det har noget at gøre med at de lige ska sikre sig, at vi er der og mærke os. Lige som du skriver han gerne ville have været hjemme sammen med dig idag 🙂 tak for en dejlig blog og god weekend, forhåbentlig med en masse søvn 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Ja det giver jo mening det du siger, men håber og tror ikke det er tilfældet. Konrad er jo vant til jeg er væk, og at det er hyggetid med mormor eller far der er på tapetet. Jeg holdt orlov hele december og var altså hjemme hver dag, vi spiste og sov på samme tidspunkt og alt var helt “normalt”. Han har aldrig sovet så dårligt som den måned, så hos os gælder den regel desværre ikke. Jeg håber bare det bliver bedre snart, og sender også en masse søvn i jeres retning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg har en lille lækkerhed fra oktober 2012. Han sover hos os hver nat – kommer ind ved 1-tiden om natten og sover der til om morgenen. Selvom det VIRKELIG trækker tænder ud nogle gange, så er det faktisk værre hvis han sover alene.
  Jeg accepterede det da en pædagog i vuggestuen sagde til mig: “Hvorfor skal han også ligge alene og sove? Tror du ikke han synes det er underligt du ligger og hygger med hans far og så er han Palle alene i verden?”
  Det bliver bedre. Det ved jeg fra mine to større børn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Hvor er det dejligt at høre, jeg krydser fingere og begynder at tælle ned til søvnen kommer tilbage:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hvor er det dejligt at du også vil dele de trælse øjeblikke med dine læsere – selvfølgelig kan det ikke være lige godt altid, det er det for ingen… Selvom jeg ikke har børn kan jeg levende sætte mig ind i hvor hårdt det må være! Alt er bare hårdt, når man mangler sin søvn…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Tusinde tak for din søde kommentar. Jeg kan bare sige at børn er fantastiske, men det er søvn også, så nyd dine dejlige rolige nætter. Hvis du en dag får børn så er det godt at være fuld opladet;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke - Geneve

  Der er næsten ikke noget værre end børn, som ikke sover igennem. Og slet ikke, hvis man er skal op på arbejde. Nu har jeg ikke små børn længere, men vores den ældste sov ikke igennem før han var 3 år

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke - Geneve

   Aiii halvdelen af min tekst forsvandt

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Åh nej du å ikke sige det også… Men okay der er under 5 måneder til han bliver tre, jeg må bare begynde at tælle ned;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Samsovning skal helst fungere for alle parter – men jeg syntes det er SÅ meget lettere at have Bean i smørhullet i stedet for at skulle frem og tilbage mellem værelser i nattens mulm og mørke. Og ja. Det kan godt tage lidt tid at vænne sig til og gøre det på en måde, så alle sover godt. Måske er det en idé at rykke sengen ind til jer eller en madras. I al fald en overgang? Klem til dig. Manglende søvn er SÅ ubarmhjertigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Ja hvis han så bare sov når han kom ind til os, men det gør han desværre ikke. Vågnede i morges til et flyvespark og en blognæse. Ikke den bedste måde at starte sin morgen på, og heller ikke når klokken er 05noget…. Håber også søde Bean kommer til at sove bedre snart… Nu må vi da snart være forbi den alder…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Pyh hvor er det bare hårdt at have børn som ikke sover! Vores store er lidt ældre end Konrad og har altid sovet igennem. Det er en anden sag med lillebror, han er 15 mdr og har aldrig sovet godt om natten, de første 10 mdr var han vågen hver anden time, nu kun ml 1-3 gange men holdt nu kæft man er smadret. Det har været hårdt for mig at acceptere at jeg har brug for at sende dem afsted i institution, selv om jeg har studiefridag, men fordi jeg bare ikke hænger sammen. Her fungerer samsovning heller ikke, men den trætte mor vinder nogle gange fordi jeg bare ikke orker at rende frem og tilbage. Jeg håber jeres skinke snart begynder at sove godt – jeg håber virkelig også vores lillebror snart gør 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Puha vi er i samme båd. Jeg sender en masse søvn jeres vej. Det må være ekstra hårdt, når man har en der sover, og tror man får samme pakke med den næste. Det er også en af grundene til vi ikke har nummer to. Ved ikke om jeg orker hvis vi får to der ikke sover:(
   Håber vi alle snart får sovende børn:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Min søn på 4,5 kommer indtil os næsten hver nat og jeg elsker det:-) forleden spurgte jeg ham hvorfor han kom indtil os, fordi det er hyggeligt og koldt..
  Jeg har nu skruet ned for varmen på værelset og åbner vinduet og lufter ud inden han skal sove..
  Vores store pige har aldrig kommet ind som lillebror.
  Nogle børn har nok bare brug for at føle sine forældre tæt på om natten…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Jeg tror du har så ret. Det er jo forskelligt fra barn til barn. Jeg syntes også det er hyggeligt når han kommer et par timer om morgnen, men når ingen af os får sovet, er det ikke så sjovt:(

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicoline

  Kæreste Mette

  Først af alt, jeg føler virkelig med dig. Der er bare ikke noget mere opslidende, end manglende nattesøvn. Og dét, sammen med jetlag, puha, jeg kan godt forstå, du er brugt.
  Jeg har selv to børn, der begge har været “dårlige sovere” (kan man sige det?), de første 3 år af deres liv. Så jeg ved lige nøjagtig, hvor træt du er. Og ligesom hos jer, er vores seng som udgangspunkt vores, med mindre vi taler om sygdom. Jeg har spekuleret som en gal over, hvordan vi kunne hjælpe vores børn, til at sove bedre i egen seng, og fået mange gode råd fra venner og kolleger. Det skal siges, at begge vores piger er ørebørn, og derfor har haft et dårligt sovemønster fra start, pga. ørepine og forhøjet tryk, når de lå ned. Det råd, der viste sig at være vores lykkes smed var, at en af os, lægger os på en madras ved siden af barnets seng, når det vågner. Så er vi lige i nærheden, kan holde i hånd, barnet føler tryghed og kan lære, at falde i søvn igen i egen seng, på eget værelse. Jeg tror, det tog ca. en lille uges tid, før det rigtig virkede. De første par nætter kunne jeg ikke lade være med at tænke, at det nok ikke ville virke. Men Mette, det gjorde det. Ligepludselig, kunne lilleput sove selv. De første nætter gik med at være vågen i nogle timer, så blev det mindre og de sidste nætter skulle vi bare lægge os på madrassen, så faldt hun i søvn med det samme. Og til sidst, sov hun igennem.
  Jeg ved ikke. hvad sådan nogle små poder tænker, når de vågner om natten? Men måske, de er meget bevidst om, at mor og far jo sover sammen og har hinanden, og at de så selv ligger alene? Jeg ved det ikke?
  Men én ting ved jeg! Du og din forlovede er Konrads forældre, og i gør allerede alt det rigtige for ham, FORDI i er hans forældre, og dem der kender ham bedst af alle. I vil få mange velmenende råd af venner, bekendte, kolleger og os, dine bloglæsere. Men ved du hvad søde Mette? Lyt til din mavefornemmelse, (det tror jeg, du er virkelig god til), og vælg det, der passer bedst til jeres temperament.

  Rigtig meget held og lykke med det, og har du overskud til det, så lad os endelig få en opfølger på projekt sov sødt lille Konrad.-)

  Slutteligt vil jeg sige dig tak for en fantastisk blog. Jeg klikker ind hver dag, men er ikke god nok til at give igen, og få kommenteret på dine indlæg. Keep up the good work, Jeg følger dig i både det sure og det søde.

  Rigtig god weekend

  Nicoline, mor til til skønne, nu sovende, piger på 5 og 8

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Tusinde mange tak fordi du gav dig tid til at skrive en så sød og lang besked.

   Det er så dejligt at læse hvordan dine piger nu sover, og jeg glæder mig til det er vores tur til at se tilbage. Jeg tror du har så utrolig meget ret i dine tanker, og vi kan jo ikke vide hvad de små tænker, vi må bare hænge i, og lytte til vores børn. Det er en hård tid, men snart er den jo overstået og så savner man sikkert at de er små og vil putte.

   Jeg sender et kram til dig du lyder som en sød og varm mor

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Issue and also power had to exist at least all at once with time in order
  to offer implying to time.

  My blog – CC UK

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første dag med vin i haven