Weddingmode

Om livet som stewardesse

433Jeg får rigtigt mange spørgsmål fra piger der gerne vil vide mere om livet som stewardesse, og derfor vil jeg lave et indlæg der måske kan svare på er par spørgsmål. Jeg vil starte med at sige at jeg elsker mit job, og derfor kun kan anbefale at man springer ud i et liv som flyvende. Det er faktisk ikke et job, men en livsstil, og hvis man er vild med mennesker, oplevelser og rejser, er det perfekt. Hvis jeg skal komme med min bedste anbefaling er det at få en uddannelse mens, man flyver. Man bliver fanget af livet som flyvende, og selvom man regnede med at man kun skulle flyve et år, så er man pludselig gammel, og ungdommen er væk. Jeg har taget tre uddannelser, mens jeg har arbejdet i SAS, og det kan jeg altid falde tilbage på, hvis jeg en dag, ikke kan få vores liv til at hænge sammen mere.

Søren 432(gamle reklame fotos fra SAS)

Stewardesse i Mellemøsten.

Jeg startede i et arabisk selskab, lige så snart jeg var fyldt 21, som på det tidspunkt var den laveste alder. Jeg kan anbefale det til piger der gerne vil ud, og opleve verden, man starter med at flyve til Sidney, Bangkok, Indien, Europa og andre fede steder. Man har typisk 24 timer i hvert land, og det er en lækker måde at opleve verden på. Jeg kan også kun anbefale, at komme til den arabiske verden. Det er meget lærerigt og en oplevelse jeg aldrig ville være foruden, jeg har i dag venner i hele verden:) Man bliver også oplært i den “gamle skole”, som er godt for ens personlige fremtoning i fremtidige jobs. Hvis du er ung, og ikke ved hvad, hvad du skal lave, er uden børn og mand, så KOM AFSTED:)

Jobbet i SAS

SAS mangler altid vikarer, så hvis du mangler et studiejob, kan jeg kun anbefale, at sidde i Paris eller London og læse til eksamen, mens du får løn. Jeg elskede at lande fra et tidligt stop, og komme direkte til en forelæsning på studiet, eller have timer om eftermiddagen, og så flyve til Bangkok, når de andre gik i seng. Det er som sagt en livsstil og der er også de hårde ting som jeg også hellere må nævne. Glem alt om at der står du har fri kl 16, og tro du skal til din venindes fødselsdag, for pludselig står du i Düsseldorf med teknik, sure passager og meget lange udsigter om at komme hjem. Du har heller ikke weekendfri, du har kun fri til jul hvert andet år og du og dine nærmeste lever jeres liv fra måned til måned. Det er på den måde et meget egoistisk job, hvor man aldrig kan lave aftaler eller planer, hvor “almindelige” mennesker kan. Hvis du søger ind som vikar, har du dog meget indflydelse på hvornår du flyver og eneste ulempe er at du kun kan flyve i Europa, og må undvære NY og Beijing.

Når både det negative og positive er nævnt kan jeg kun anbefale jobbet. Jeg elsker det, og min lille familie har lært at leve med fordel og ulemper. Vi elsker alle mine fridag, og vi elsker at Kasper bare kan komme med en weekend til Kina, vi elsker at jeg kan købe lækkert børnetøj i NY, og at jeg er MEGET mere hjemme end andre mødre. Så håber dette indlæg kan hjælpe, og hvis i starter i SAS, håber jeg vi får nogle skønne ture sammen.

33 kommentarer

 • Fie

  Sidder pt. hjemme som ‘alenemor’ da min mand er en af dem som, når han er på arbejde, sidder i cockpittet (dog ikke hos SAS) og bringer folk fra A til B. Det er rigtigt som du skriver jobbet i branchen har mange positive og negative sider, men det at være pilot eller stewardesse er ikke “bare” et arbejde – det er en livsstil. Min mand var pga krisen væk fra flyvningen i et års tid, men jeg kunne jo godt se at 8 – 16 job bare ikke var ham, og det var faktisk mig som fik ham overtalt til at gå tilbage til branchen da han helt klart savnede sit gamle jeg;)
  Vi har vendet os til hvordan tingene er, men mange i familien og af vennerne kan stadig efter 15 år ikke forstå hvorfor han ikke kan deltage i alt. Men sådan er det nu engang og vi nyder det så når han er hjemme i længere perioder;) Det synes de til gengæld også er snyd… De mener jo aldrig han er på arbejde når han er hjemme mange dage ad gangen – de glemmer bare at han lige har været væk i op til 6 dage inden han kunne holde fri;)
  At tage en uddannelse ved siden af, ville være en god ide. Branchen er til tider hård, og en anden uddannelse kan hjælpe meget hvis krisetiderne indtræffer igen.
  Vi har en søn på 5 og en datter på 10, men jeg må indrømme at det er min mands største frygt at de skal ende i flyvebranchen. Han elsker sit job, men desværre har tiderne ændret sig og den er blevet hård:(
  Jeg kunne dog godt finde på, hvis jeg var 20 at prøve livet som stewardesse – det må være fedt at få muligheden at besøge steder som man måske ellers aldrig ville komme..;)

  Mette, god vind fremover og jeg glæder mig til at høre mere om bryllupsplanerne – der bliver årets fest;) Stort tillykke…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lou

  Sjovt at læse – jeg har selv været stewardesse i 10 år og kan godt savne den verden. For det er bare en hel verden det at være flyvende. Da jeg startede sagde jeg bare at det kun lige skulle være et par år. Men havde de bedste kollegaer og havde det altid sjovt på arbejde..

  Kh Lou

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M.

  – men hvordan bliver man stewardesse? Uddannelse, kursus osv.?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Det klarer firmaet når man er blevet ansat. Dvs jeg har taget uddannelsen to gange

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Iiiih det lyder spændende! 🙂
  Hvilke 3 uddannelser har du så?

  Misunder dig for dit altid positive sind, det er en fornøjelse at følge med i dit liv:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lizette

  Det lyder fedt:-) Hvor mange dage er man henholdsvis hjemme og ude?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Det kan an på om man flyver fuldtid kort eller langt:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lizette

  Hvor meget er du ude/hjemme?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Det er svært at sige, kommer an på hvor meget du flyver. Jeg flyver ikke fuld tid og har 16fridage

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Det lyder som et fedt job! Jeg er selv studerende fra århus og ville gerne høre lidt mere om hvordan det er som studiejob – hvor lange vagter havde du, da du havde det ved siden af et studie? Og kan det mon kun lade sig gøre hvis man bor i Kbh eller også i Jylland? Det kunne jeg godt overveje…:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Du skal bare vælge de dage ind der passer. Da jeg var vikar kunne jeg også skrive fra 16-08 og så kunne jeg møde på studie kl 09. Hvis du bor i Jylland er weekender måske gode, og der mangler altid stewardesser der. Held og lykke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Mette (:
  En veninde og jeg, helt fra Skagen, vil meget gerne have stewardesse-uddannelsen og overvejer uddannelsen hos SAS. Vi skal jo selvfølgelig have fundet ud af noget med lejlighed osv. i Kastrup, men jeg vil lige høre om det er svært at blive optaget på uddannelsen, er der meget rift om pladserne som stewardesse?

  Jeg håber at du kan hjælpe (:

  Mvh Kamilla Brun

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej, Har selv overvejet meget at søge ind som stewardesse, men har det problem, at jeg har en tatovering på en arm. Er det tilladt, kan læse mig frem til, at det ikke er :(. Har man mulighed for selv at bestemme, om man vil have skjorte på, eller kort ærmet beklædning, for så vil jeg jo kunne gemme den væk ;). Er der hos SAS nogen aldersgrænse som stewardesse, tænker mest på, at man ofte kun ser helt unge stewardesser… Mvh. Emma 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Tror man skal være 20 år i dag. Tatoveringer er okay hvis de kan dækkes eller skjules. Håber vi ses i luften en dag:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Hej jeg er en pige på 14 år som er begyndt at tænke mere på sin fremtid 😉 Jeg er blevet meget interesseret i hvordan livet som stewardesse fungerer. Dit indlæg har ihvertfald givet mig et rigtig godt indblik i hvordan det hele foregår. Jeg har et par spørgsmål som jeg håber at du har lyst til at svare på :)Er livet som stewardesse lige så “glamourøst” som det nogen gange bliver udstillet? Er det et hårdt arbejde både psykisk og fysisk? Er det kun som vikar at man har f.eks. fri hver anden jul? Og er det meget vigtigt at kunne tale tysk? Mvh Cecilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Hej Cecilie
   Det er et meget hårdt job, som på ingen måde er så glamourøst som i gamle dage. Det er lange dag, væk fra venner, familie og børn. Alle omkring dig, lever efter din vagtplan, og man må tit takke nej til fester og fødselsdage. På trods af dette, så elsker jeg mit job, selvom man går glip af meget. Man skal brænde for det, og hvis du som jeg gør det,ved jeg at du vil blive glad for livet iluften. Tysk er ikke vigtigt mere, og det med jul, ved jeg desværre ikke. Men tror selv man vælger:) Håber vi ses på vingerne i fremtiden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Jeg er lige faldet over dit indlæg efter at have sendt en uopfordret ansøgning som stewardesse til SAS i går. Det lyder så spændende, hvad du skriver! Kan dog se på SAS’ hjemmeside, at de ikke søger stewardesser lige i øjeblikket… Ved du, hvor ofte de ansætter nye stewardesser? 🙂

  Mvh Anne-Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hej! Du skriver i starten at du fløj med et arabisk selskab. Hvilke arabiske selskaber kan du anbefale? Og også gerne andre du har viden om 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg begynder også at gå med overvejelser om at søge job som stewardesse og har derfor et par spørgsmål:
  Hvordan er reglerne mht. hårfarve? Jeg synes mange stewardesser ser meget naturlige ud og jeg er derfor i tvivl om hvor velset min røde (farvede) hårfarve er? Den er ikke postkasserød, men stadigvæk ret rød. Derudover, hvilke erfaringer er så bedst at have når man gerne vil søge ind som stewardesse?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabina Cecilie

  Jeg har vidst hvad jeg ville være siden jeg var helt lille. Nu er tiden inde til at jeg skal realisere mine drømme. Jeg vil gerne opleve verden, få mest ud af livet, og gøre de ting der gør mig glad, så jeg senere hen kan gøre andre glade.
  Du har inspireret mig. de ting du skriver på din side, er et tegn på at du er den helt rette at spørge.

  Jeg har kun et spørgsmål:
  hvad skal jeg gøre for at nå dertil hvor du er idag 🙂
  mvh Sabina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Hej!
  Jeg er yderst inspireret af livet som stewardesse. Efter at have læst netop dette blogpost er jeg derfor blevet endnu mere inspireret og jeg er sikker på det netop lige er noget for mig!. Jeg holder sabbatår fra juli, hvor jeg primært vil lede efter jobs som stewardesse, men jeg har dog svært ved at finde noget i Danmark. Jeg vil elske at arbejde i et selskab, hvor man har mulighed for langdistance rejser og hvor jeg kan fortsætte med at arbejde, selv når jeg starter skole igen. Har du evt nogle råd som kan hjælpe mig på vej? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej 🙂
  Vil stewardesse livet mere end noget andet! Jeg har desværre ikke en gymnasial uddannelse men en hg, social og sundhedsgrundforløbet og 2 års erhvervs erfaring indtil videre. Er det nok for at søge ind? Vil tage enkeltfag i engelsk for at komme på et højere niveau og hvilke arbejdsområder vil kunne give en fordel for at søge ind?
  Håber på svar 😊!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Hej..
  Jeg ville spørge om hvad det er for nogen uddannelser det er du har taget mens du “fløj”. Jeg er selv 17 år, men vil gerne ud og opleve verdenen lidt før jeg skal igang på arbejdsmarkedet, men selvfølgelig også tjene lidt penge,som studiejob, jeg ville sprøge om man kunne studere noget som Jura, eller noget helt tredje??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrine

  Kære FRK. Vilstrup.

  Jeg er pt. Igang med at undersøge muligheden for at blive stewardesse og må ærligt indrømme at jeg har svært ved at gennemskue mulighederne. Jeg ville høre dig om du muligvis kan stille dig til rådighed over en telefonsamtale? Kh Sabrine Madsen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Didde Asmussen

  Hej Vilstrup. Har læst din artikel “livet som stewardesse” flere gange, og du har været med til at indspirer mig til at følge mit hjerte og blive stewardesse. Jeg er 23 og har brugt nogle år på at finde mig selv i forskellige uddannelser og job, uden held. Jeg elsker at rejse og flyve og har masser af erfaring fra både service og restaurations branchen: Jeg mangler lidt retning og gode råd til at søge i mellemøsten, der er et nyt univers for mig.
  Håber du vil hjælpe den unge kvinde med de store flyve drømme. Peace.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Selvfølgelig, jeg syntes du skal søge hos emiraterne og hos edihat (hedder de ikke det?). Gå ind på deres hjemmeside og læs hvor de holder optagelses møder. Vær forberedt på at dit udseende er meget vigtigt, mine negle og tænder blev tjekket. Så skal du skille dig ud, hav en god historie klar, og vis udmyghed, det er meget vigtigt i den del af verden. Jeg elskede min tid i Mellemøsten, men kunne nok ikke have indfundet mig med reglerne i dag. Man skal kende sin plads, og hvis man er klar på det. Lover jeg dig en masse venner i hele verden, eventyr og rejser. Men livet som desse, betyder også tid væk fra dine kære, natflyvninger, jetlag og en masse andet. Jeg har elsket det, men det er ikke kun glamour. Håber mine råd giver mening:) held og lykke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hej jeg vil gerne høre . Beteler man skat når man arbejde i lyften ?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Det gør man, helt som alle andre. Men hvis man er væk i flere dage, bliver en del ad diæt pengene skattefrie. Men det er altså meget lidt:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Wendelboe Jensen

  Hejsa. Jeg kunne meget godt tænke mig at uddanne mig til stewardesse om et års tid, jeg ved dog ikke hvordan jeg skal søge hos SAS. Er det noget du måske kan give en guide til?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jasmina

  Hej SKAL man have gymnasial uddannelse? Jeg har altid drømt om at blive stewardesse men har ikke en gymnasial uddannelse:/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weddingmode