Den første is

Første flyrejse med barn

Som lovet vil jeg dele min erfaring med jer, både som stewardesse, men også som mor.

spanien 021Før jeg blev mor, havde jeg svært ved at se problemet i at rejse med børn, jeg så jo børn på flyet hver dag, og troede også at mine børn skulle se det meste af verden før de fyldte to år. Den opfattelse har jeg smidt langt væk… Konrad har ikke haft et nemt første år, han havde kolik, og havde øreproblemer, som vi først lige er sluppet af med. Derfor har jeg ikke haft lyst, til at tage ham rundt i verden, samtidig med, at mit job er at være i 10 kilometers højde. Men da Morfar inviterede til sin runde fødselsdag i Spanien tog vi os sammen.

spanien 027På vejen ud var jeg ret nervøs, Konrad sover bedst i sin barnevogn og jeg havde lagt vores tur, så det passede med hans lur. Jeg syntes det er synd at vække børn kl 04 for at tage dem i lufthavnen, og vil anbefale at man tager hensyn til de små så vidt muligt. Konrad fik en juice og sandwich i lufthavnen, og så var han træt. I Københavns lufthavn er det nemt med børn, man må tage vand og børnemad ind, og der er gratis klapvogne til låns. Vi fik en, og gik en tur ud i et af de rolige områder. Den lille skinke faldt i søvn og sov en lille time inden vi skulle flyve. Tag gerne af sted i god tid, så det ikke bliver stresset.

spanien 033Vi skulle flyve små fire timer, og så var det godt at jeg havde taget snacks, Ipad og far med. Han elskede at se ud af vinduet, opstigningen, og han elskede at vinke til dem der sad bag os, men det var en halv time, og så var der over tre igen. Man er altså meget indespærret i sådan et fly, og der er ingen steder at gå hen, hvis ens børn skriger. Jeg har tit stået med forældre, der havde koldsved over deres børn der havde propper i ørerene, og var glad for Konrad har fået dræn (Børn med dræn, behøver ikke udligne trykket under start og landing).  Et godt tip til andre forældre er at give børn, noget at drikke under start og landing, ellers spørg stewardessen om Mickey øre, det kan redde børn og voksne, fra selv den værste smerte (svært at forklare hvad det er, men det hjælper).

spanien 054Når man er over skyerne, er det bare om at aktivere, jeg syntes Konrad er god til at forstå, når man fortæller ham noget, og han levede med de regler vi satte op for ham. Held og lykke med jeres børn i luften over sommeren. Sig endelig hej hvis jeg er jeres stewardesse, så skal jeg gøre hvad jeg kan for at hjælpe:)

spanien 056Når I når frem til ferien, er det hele glemt, og så kan man ment sove på turen hjem, hvor det hele ikke er spændende og nyt… God tur til alle jer forældre derude, og skriv endelig andre råd, kommentarer eller tips…

spanien 488

8 kommentarer

 • JG

  Tusind tak for en dejlig blog, som jeg nyder at læse hver dag! Super idé med tips til flyvning med små børn! Vi har også lige været ude og flyve med vores 8 måneder gamle søn og var ligesom jer ret nervøse – men uden grund, det gik heldigvis super fint. Vi skulle dog netop vække den lille bandit kl. 4 fordi vi skulle flyve kl. 7, men det gik faktisk forbavsende godt. I lufthavnen sad han i deres klapvogn og kiggede nysgerrigt rundt på alle de spændende mennesker og vi fik spist en fin morgenmad på en af caféerne. Ligeså snart vi havde sat os i flyet faldt han dog i søvn og sov hele 3 timer – SÅ skønt for os forældre som så også kunne sove lidt :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Tak for tips! Vi skal til sommer til Canada med vores lille purk, som bliver 1 år mens vi er afsted.. Vi snakker 3 (!) fly undervejs og jeg er allerede helt dårlig ved tanken! Hvor skal han sove, vil han spise etc, selvom han til daglig er den nemmeste lille fyr, så spinder hjernen amok! Så tak for gode tips og cool mama, som jo bare må huske at det går som det går..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pyha, jeg husker en flyvetur til Grønland med to 2-årige tvillinger…
  Jeg tænkte at det nok skulle gå, det var jo ikke så lang tid, Jeg frygtede virkelig at de begge lavede i bleen, for det var verdens mindste toilet! 😉
  Heldigvis klarede vi frisag og nåede hel skindet frem, uden voldsomme lugt gener…
  Håber i havde en dejlig ferie!
  Mvh Cecilie
  http://blog.fashionmom.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har en datter på 16 måneder som jeg har fløjet rigtig meget med. Hun har indtil nu været på 23 flyvninger, da vi bor i udlandet. Nogle flyvninger er absolut gået bedre end andre, men i det store hele er hun ret sej til det. Her de sidste par gange vi har fløjet har jeg haft købt nogle små overraskelser til hende. Et lille nyt stk legetøj, en farvebog mv. Det har fungeret rigtig godt. Derudover når man flyver med SAS er det nogle ret fine små gaver man får til børnene. Min datter er vild med mini-bamserne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Tror det er meget forskelligt hvordan ens børn tager en flyvetur.. Vi har selv to børn og vi har rejst både kl 4 om morgenen og kl 23.. Tror det vigtigste er at som du skriver være i god tid.. Så vi forældre ikke er stressede.. Evt klare tjek in hjemmefra:-) for stresser vi først bliver børnene derefter..have lidt bøger med i tasken eller ipads. Ligeledes har vi lidt mad og guf til dem i deres tasker.. Hygge med de små i lufthavnen og flyveren og lade dem opleve:-) vi har aldrig haft problemer, vi har oplevet vores datter kørte igennem fra kl 4 morgen til 21 aften og hun var så sød, men ville bare ikke gå glip af noget:-) tak for en dejlig blog hilsen Eks dessen:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skønne familie ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • michelle

  Hej

  Jeg kan se at I havde jeres bug a boo vogn med. Måtte I tage den med helt ud til gaten eller måtte I tjekke den ind. De gange vi har rejst har vi måtte tjekke den ind og pakke den ind i rejsetasken. Men underligt nok når man rejser hjem fra Usa må man godt have den med helt ud til gaten.
  Tak for en god blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Det var helt det samme i Spanien, der måtte vi have den med helt ud til flyet, men i CPH skulle vi aflevere den ved ind check. Men der var klapvogne man kunne låne. Hvis man rejser meget tror jeg det er en god investering at købe en paraply klapvogn, som man kan have med alle steder:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den første is