I posten fandt jeg....

Drikker ni øl, og kører alligevel!!!!!

007

Inden jeg fløj til Shanghai i torsdags, var jeg inviteret til et øl event, og en lækker frokost. Jeg ville meget gerne høre om øllen, men havde på forhånd sagt at jeg ikke kunne smage da jeg skulle på job. Det vidste sig at være en ny type øl, som næsten ikke indeholdte nogle procenter. Carlsberg Nordic skulle smage som en almindelig øl, men man skal drikke ni af dem for at få det der svarer til en normal Carlsberg. Den indeholder også kun 24 kalorier. Det denne øl forsøger, er at få øllen tilbage på frokostbordet. Man kan altså nemt tage tilbage på job efter en eller to øl, og man kan også nemt overskue sig træning selvom man har drukket en øl. Jeg har fået et par stykker med hjem, som skal smages i den nærmeste fremtid, og så glæder jeg mig til at kunne tilbyde et par øl til vores gæster, som skal køre hjem. Øllen skulle være i de fleste store supermarkeder, ellers kommer de det indenfor den næste uge.006  008  010 011 012 013Hvad tænker I, kan I forstille jer en kvinde der ammer der drikker en øl, en mand der skal køre der har ni øl foran sig, eller en buschauffør der drikker en Carlsberg Nordic i sin pause? Vi skal i gang med en hel ny tankegang, og jeg glæder mig til at følge udviklingen, det bliver næsten Mad Men tider i vores lille Danmark.

5 kommentarer

 • Vibeke

  Jeg syntes generelt det sender et helt forkert signal. Selvom man har en lille promille giver det stadig væsentlig øget risiko for uheld (i særdeleshed for unge).

  Hvordan ville du have det hvis en af dine gæster på vej hjem kørte glat efter du med største fornøjelse havde serveret øl med lav promille.

  Jeg syntes det 100% skal skilles ad. Hvis man indtager promiller så kører man ikke.

  Forstår ikke hvorfor der overhovedet skal være alkohol i?

  Sidst men ikke mindst syntes jeg at det er 100% uacceptabelt at du som en generel fornuftig pige som fungerer som rollemodel for en masse kan komme med sådanne udsagn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nete

   Jeg griner lidt over dit opslag 😉

   Man kan sagtens køre bil hvis man har så lidt promille i blodet.
   1/9 af hvad der er i en normal øl kan ikke mærkes. Hvis folk kører galt alligevel er det nok fordi de ikke kan køre bil.

   Jeg tror tværtimod at hvis den smager godt og er til at foretrække så vil den netop forhindre nogle færdselsudheld hvis folk bytter den/de normale “fyraftensøl” ud med denne efter arbejde…

   Jeg synes det er et godt initiativ 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nat

   Helt seriøst. Hvad er det dog for en latterlig kommentar at komme med?!

   For det første så skriver du at “selvom man har en lille promille giver det stadig væsentlig øget risiko for uheld (i særdelelshed for unge).”
   Okay, så hvis du er 20 år gammel og har drukket 5 øl, så er der simpelthen større risiko for at være skyld i et uheld end hvis du er 40 år gammel og har drukket samme antal øl? Skal bare lige forstå det korrekt.
   For i min optik, så er 5 øl = 5 øl og promillen er den samme uanset alder. Medmindre du er 40-fed-og-færdig og sammenligner dig selv med en 20-årig slank kvinde, hvor tallene på vægten absolut ikke er de samme – for så har du fuldstændig ret i at promillen nok ikke vil være den samme.
   .. Anyway, din formulering omkring “unge” giver overhovedet ikke mening og virker for mig en smule ude af kontekst.

   Nå, og så til det med selve promillen og det eksempel du kommer med. Du mener jo åbenbart, at hvis man drikker én af disse øl, så har man stadig en promille, som vil kunne være skyld i en eventuel ulykke. Her behøver man altså ikke engang at være den skarpeste kniv i skuffen, for at regne ud, hvor lille en promille man vil have, hvis man har drukket hvad der svarer til 1/9 af en genstand.. Vi snakker en promille på UNDER 0,05. Grænsen for hvornår den er kriminel ligger på 0,5. Der er altså en væsentlig stor forskel.
   Og til info kan jeg fortælle dig at ganske almindelig pære eller æblecider (som jeg altså har fået masser af gange som barn) indeholder 0,4 % alkohol og én af disse øl indeholder 0,5 % alkohol.

   Så altså, hvis Mette har haft en gæst til frokost og serveret én enkelt af disse øl for personen eller 1-2 glas pærecider, og den pågældende person kører galt bagefter, tror jeg du kan være pænt sikker på at det ikke var den ene øl eller glas cider, der var skyld i det.

   ..Btw. så er det da en positiv ting, at folk rent faktisk kan nyde en øl med god samvittighed. Ligeså lidt alkohol i, som hvis det var en alm. pærecider og samtidig kalorie-fattig. Så hvis man godt kan lide en øl til sin frokost i ny og næ, er det da total win-win.

   Ja undskyld. Men havde simpelthen bare lige brug for at få nogle ting på det rene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vibeke

   Promillen er ikke eneste afgørende faktor for hvor stor sandsynligheden er for at være involveret i et uheld.

   Erfaring spiller også ind – og hvis man kigger i statistikkerne så ser man at en 18-24-årig med en promille på UNDER 0,5 har stærkt øget risiko for at være involveret i et uheld set i forhold til en 50-årig med 30 års erfaring. (data kommer fra Rådet for sikker trafik)

   Og nej grænsen hedder ikke 0,5 promille. Den hedder 0,0. Det er korrekt at man ikke bliver straffet hvis man kører sikkert med et promille på 0,5, men hvis du er involveret i et uheld (eller kører usikkert) og har en målbar promille – så bliver man straffet – uanset hvor lav promillen er.

   Men hele denne debat er netop hvad der fører til at folk bliver ved med at tro at de godt kan køre hjem på 2 øl. Nej det kan man ikke. Hvis man skal køre bil – så drikker man IKKE.

   Og ja, man er en super dårlig vært hvis man ligger op til at det er ok.

   Og mht at prøve at regne promiller ud, så er det absolut noget man skal holde sig fra. Det er heller ikke afgørende hvad den faktiske promille er – det afgørende er at man har en promille.

   Jeg syntes det er forrykt at man stadig i Danmark har en kultur hvor det kræves at der skal alkohol på bordet. Og særlig forrykt at det gælder også for den yngre befolkning. Det er da en virkelig gammeldags og uanstændig holdning til alkohol og kørsel I har.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg kan virkelig godt se potentialet!

  Der er rigtig mange gode retter (eksempelvis med stærk karry), hvor en øl gør sig rigtig godt. Jeg kan godt lide at tage en øl til stærk thaimad, men jeg er også begyndt at tænke over, at det er åndsvage kalorier på en hverdag, så jeg er da meget spændt på at høre mere om Nordic.

  Det vigtigste for mig er dog smagen, men jeg hilser en alkoholfri øl meget velkommen!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I posten fandt jeg....