Gaver til under 1000 kr

Nej tak til kager…

041Som I kan se på billedet, syntes Konrad at kager er meget lækre, men det er nok ligeså meget fordi de ser fine ud, for han er altid glad for at spise lidt rosiner, og frugt selvom vi spiser en kage. Den dag han forstår hvad sukker er, vil jeg selv bage nogle lækre sunde kager, hvorfor ikke give sin børn det bedste man kan?

Jeg er verdens strengeste mor- ej måske ikke verdens, men jeg er ret streng med Konrads kost. Jeg er ikke fanatisk på nogen måde, men jeg prøvet at give ham en sund livsstil og start på livet. Vi spiser ikke KUN økologisk og sundt, men jeg syntes altså ikke han skal have slik og kage endnu!!! Jeg vil ikke udlevere nogle, men jeg møder modstand flere steder, folk ser mærkeligt på mig, og syntes det er synd Konrad ikke skal have kage…. Men han ved jo ikke hvad det er!!!  Han er så glad for en kiks eller et stykke frugt, så hvorfor skal jeg kaste en chokoladekage ned i halsen på ham??? Jeg forstår godt at man vil give noget godt til sine børn, men behøver man virkelig at give dem sukker før de ved hvad det er?  Hvad syntes I?

040Billederne er taget til et fint Danefæ event i sidste uge, hvor der virkelig var fine kager.

031

12 kommentarer

 • Mia

  Jeg syntes du har helt ret. Jeg er heller ikke fanatisk men kan virkelig ikke se nogen grund til de får mere sukker end højst nødvendigt. Min datter på 3 har aldrig fået specielt meget kage/slik og jeg syntes det er super dejligt hun ikke plager om det konstant. Så bare hold på dit ;o) og tak for en super dejlig blog :o) mvh. Mia

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Hørt Hørt!

  Tristan bliver jo snart et år, og jeg har ingen intentioner om at han skal have kage – han får en speciallavet lagkage lavet på banan/havregrynspandekager med mos i mellem og lidt flødeskum udenpå 🙂
  Jeg forstå heller ikke hvorfor han skal have kage, slik og chips – når nu han ikke ved hvad det er! Tristan har et helt liv til at proppe sukker og e-numre ned i halsen, det behøver jeg ikke fordre ham nu – så du er ikke den eneste strenge mor der findes 😉

  Derudover vil jeg så sige, at jeg respekterer andre mødre, som giver deres børn slik, kage etc og siger intet, fordi det ikke kommer mig ved, og de må gøre som de lyster, men bliver ret provokeret, når de så lige skal fortælle mig at det er synd for T, at han ikke får og at han ikke tager skade af en enkelt kage – arj vel? Respekten skal være gensidig!

  Og min kommentar er bestemt heller ikke for at pudse min glorie eller være fordømmende, men nu spurgte du til ens holdninger 🙂

  – Maj 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • christina

  Jeg har en datter på 13 mdr, og hun får heller ikke sukker, min kæreste og jeg er begge enige om at det ikke er noget hun skal have, når hun bliver ældre, og hun SELV spørger hvad det er, og hun må smage så kunne hun få lov og smage, men jeg synes bestemt heller ikke man behøver proppe børnene med sukker, hvis det ikke er nødvendigt, der findes så mange andre lækre, og sunde alternativer til sukker, så hvorfor ikke bruge dem! (-:

  – Christina.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er HELT enig med dig. Vi har samme “politik” mht B herhjemme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg er helt enig med dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kunne ikke være mere enig.. Kan ikke se hvorfor man skal fylde dem med tomme kalorier fra start af… 🙂

  http://mamanam.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er faktisk ikke enig. Jeg synes det er blevet en ret hysterisk kamp, det der med at børnene ikke skal have sukker. Selvfølgelig skal de ikke pumpes med sukker, men hvis vi andre sidder og spiser kage så får min William på to et halvt altså også lov. Den primære årsag, er at jeg simpelthen ikke tror at det bære noget godt med sig, at “forbyde” sukker. Kender to ret så overvægtige piger, og de har begge uafhængige af hinanden fortalt, at deres mødre havde et ret strengt forhold til hvad de måtte spise og ikke, da de var små, og at det til dels, måske har noget med deres overvægt idag at gøre. Så jeg tror altså at det sidste ende, i værste fald, risikerer at bære noget negativt med sig. Min William elsker altså og kiks, rosiner osv. og faktisk spiser han det også ofte gerne fremfor slik, men jeg har bare undgået at gøre slik til sådan noget farlig, spændende “vi må, du må ikke mad”

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Hvor er jeg dog enig med dig. Jeg ser heller ingen grund til at proppe børnene med slik og det bestemt heller ikke noget som høre hverdagen til, men sidder vi andre og får – får de også – de er opdraget til at skulle spise det vi andre gør, så selvfølgelig skal de smage også. Jeg kan desuden nikke genkendende til din historie om de to piger. Mine forældre har selv altid være ret strenge i forhold til det med sukker… Så da jeg blev lidt ældre og selv kunne købe eller var hos andre, når mine forældre ikke var der – måtte jeg jo spise til jeg revnede, fordi jeg aldrig ville få det igen, følte jeg. Vi havde ALTID sodavand i huset og det har jeg overhovedet ikke noget behov for at drikke, hvor det er anderledes med slik. Så et mere “naturligt” forhold til sukker er min strategi i forhold til mine børn. Dermed ikke sagt, at andres metoder er forkerte. Vi har jo hver vores erfaringer og drager så holdninger ud fra det. Jeg vil så også sige, at jeg også ville ønske jeg kunne holde mine børn helt fra sukker, men jeg vil gerne lære dem at beherske sig og at det er okay at spise EN GANG I MELLEM.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  …sorry to say – men det er dig der taber i sidste ende…. Alt det man ikke må er mere spændende. Jeg kender til flere, som er blevet overvægtige fordi det var forbudt som børn. I mine øjne skal ALT være med måde! Selvfølgelig skal han ikke have sukker hver dag – det skal ingen!!! Men en lille kage eller andet små sødt her og der skader ingen. Tværtimod.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj

   Men Mette skriver jo ikke, at Konrad ALDRIG må få slik eller søde sager, de af jer som skriver om jeres børn får lidt sødt, er sikkert også ældre end Konrad…
   Der er jo ingen grund til, at et barn som ikke ved hvad kage eller slik er, skal have det? Som mange også skriver, når deres børn spørger om de må smage, er der ingen der siger at det må de hvertfald ikke! Det er ikke sådan jeg læser det, eller Mettes indlæg… Min søn skal nok få sukker, men så længe han ikke ved hvad det er, eller beder om at smage det, så behøves det jo strengt taget ikke, og så behøver man ikke at trække hysterisk eller fanatisk ned over ørene på os – igen, gensidig respekt tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Cecilie

  Jeg er enig med dig.
  Der er ingen grund til at fylde sit barn med sukker (her tænker jeg også morgenmadsprodukter, Marie kiks, kager, saft, sodavand og slik).
  Lige nu er han ligeglad og når han han så bliver ældre, så kan han få det tilbudt ved særlige lejligheder – lidt men godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Jeg kan udmærket følge dig! Og synes heller ikke børn skal have den slags før de ikke længere vil stille sig tilfreds med boller, frugt osv. Jeg har to drenge – og den yngste på 10mdr får ikke den slags. Han rækker ud eft d, men d gør han også når vi sidder med rødvin, så det skal man vist ikke lægge så meget i.
  Med vores store dreng har det stille og roligt udviklet sig fra han var 14 mdr. Først en småkage, så en æbleskive, kage, chokolade osv. Han er 4 nu og må få alt og har et ret naturligt forhold til det og vi prøver at give ham den vane, at man spiser sig mæt i mad og slukker tørst i vand og mælk og derudover bestemmer vi jo, hvad der er på bordet. Man må gerne få honningmad/chokolademad, men spiser først en med ost eller pålæg. Man må gerne få kage, men der er også altid frugt og brød. Man må gerne få slik, men først efter et måltid. Man må gerne få saft, juice osv men det er sjældent på bordet.
  Så…hold fast i, at det er jer, der bestemmer. Han blir større og det blir mere naturligt jo ældre de blir og det er også skønt at se julelys i deres øjne over en lækker kage som de måske selv har pyntet. Og så er det jo også en social ting. I vuggestuen bemærker de ikke den slags, men i børnehaven blir det bemærket, hvis de andre skal ha fredagsslik – “og jeg må få rosiner” (som i øvrigt ikke er spor sunde!). Ikke at man skal gøre som de andre – vi har fx ikke fast slikdag, som mange andre, men han ved jo, at vi får det på andre tider og så er det fint.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gaver til under 1000 kr