Jeg gik morgen amok

Mobning- giver en dårlig smag i munden!!!

Jeg læste noget på Facebook den anden dag, som virkelig gav mening for mig. Der stod at nogle skole børn havde fået udleveret et stykke papir, som de skulle de krølle sammen og hoppe på. Derefter skulle de folde papiret ud, og på samme måde som med papiret går mærkerne aldrig væk hvis man bliver mobbet. Jeg syntes det var en super god måde at vise det til børn (og voksne), og det er da tankevækkende…

Jeg syntes mobning er noget af det værste, både hos børn og voksne. Man får da intet ud af at nedgøre andre mennesker, og jeg vil altid forsøge at lære Konrad at man kommer længst med at være et ordentligt menneske.

Det næste er meget personligt og jeg har været meget i tvivl, om jeg skulle slette dette afsnit, men håber at det et eller andet sted vil gøre en forskel…

I min folkeskole var der en dreng der altid blev drillet. Det var så synd for ham, alle var med, og ingen gjorde noget! Jeg har tit tænkt på hvad der mon var blevet af ham. Så hørte jeg en dag at han havde været meget syg og var død!!!! Simpelthen så forfærdeligt og uforståeligt. Jeg får virkelig en dårlig smag i munden… Tænk at han havde sådan en hård skoletid, og nu slet ikke fik tid til at nyde livet som voksen. Ikke at jeg var den der mobbede, men jeg var jo heller ikke den der stoppede det… Jeg har det så dårligt over at at hans korte liv, jo kunne have været bedre. Jeg kunne slet ikke falde i søvn i går, jeg lå bare og tænkte på, at jeg burde have gjort noget, jeg burde have givet ham nogle gode oplevelser… Åh hvor er jeg træt af jeg ikke bare gik væk fra de andre og var sammen med ham… Jeg har det simpelthen så skidt og en forfærdelig smag i munden.

Jeg håber at dem der mobber andre i skolen, på job eller for den sags skyld på nettet, vil tænke sig om. Man bliver da ikke et bedre menneske af at gøre andre ondt. Man ved jo ikke hvad deres skæbne er, og vil man ikke hellere gøre en positiv indvirkning end det modsatte… Det VIL jeg… Jeg ved godt jeg ikke kunne have redet ham, men jeg kunne måske alligevel have gjort en lille forskel…DSC06390(billedet har intet med indlægget at gøre, men et indlæg uden billeder er da kedeligt… Et billede af en tordensky på Ko Samui)

6 kommentarer

 • S

  Du har helt ret. “Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle” 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Du har helt ret! Men det er heller ikke mobberne der er alene om det, det er alle dem der følger med – og opfordre, eller bidrager ‘positivt’ (negativt) til at mobberen skal gøre det. Det er så frygteligt, det kunne være så nemt at stoppe mobning, hvis alle valgte ikke at støtte den konkrete ‘mobber’.
  Men det sker nok ikke desværre, os mennesker får det bedre med os selv, ved at nedgøre og håne andre – forfærdeligt, og skrækkeligt at det er gået så vidt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I

  Kære mette.
  Fantatisk indlæg! Jeg har selv været mobbe offer. Jeg svømmede på højt plan, lugtede af klor og prioriterede vare svømningen højere end min skolde.
  Men som om mobningen i skolen ikke var slem nok, var det ikke så meget bedre i svømmeklubben.. For med tiden blev jeg god, rigtig god.. Skadet og på trods af denne skade formodede jeg alligevel at sætte den ene rekord efter den anden.. Jeg udviklede på dette en spiseforstyrrelse og har kæmpet med denne siden jeg var 14 år. Nu er jeg 33 og 85% rask. Mor til to skønne børn.
  Jeg har selv mobbet andre, fordi jeg selv blev mobbet, men nøj hvor jeg hader mig selv for det! For jeg vidste jo lige netop hvordan det var at være mobbeoffer.
  Jeg har også oplevet mobning på en stor arbejdsplads jeg havde indtil jeg havde fået mit andet barn. Jeg oplevede hvordan, voksne kvinder og mænd kunne sprede falske rygter, hvordan man blev holdt udenfor.
  Hvis mine børn bliver udsat for mobning håber jeg, at de er bedre til at råbe op end jeg var. Jeg lukkede mig ind i mig selv og gør det stadig.
  Jeg er modstander af janteloven og vil godt fjerne “ikke” i alle sætninger i denne lov!
  Ville ønske at folk i dette land behandlede andre som de gerne selv bil behandles! Ingen ønsker at bliver behandlet og have det så skidt som man har når man bliver mobbet.
  Jeg har grædt mig selv i søvne alt for mange gange! Både som barn og som voksen.
  Mobning skal stoppes !!
  Anglia vi kunne acceptere hinanden som dem vi er, med vores forskelligheder ville det hele være nemmere. Og ville det ikke være kedeligt hvis vi alle var ens??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   1000 tak fordi du deler din historie. Hold da op du har været meget igennem, men hvor er du bare sej, så dejligt at høre du har det godt med dine to dejlige børn. Jeg ønsker dig alt det bedste, og hvis vi alle gør lidt i kampen mod mobning, må det da gøre en forskel. :):) rigtig god aften:):)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg er SÅ enig (!), og har været ude for noget af det samme. Gik i fokkeskole med en pige, som bleb mobbet noget så forfærdeligt. Som dig, var jeg heller ikke mobberen, men gjorde heller ikkke noget for at stoppe det – det var jeg desværre ikke stærk nok til. For nogle år siden døde hun så i en drukneulykke, og jeg blev så ked af det, da jeg hørte det. Tragisk, at hun skulle dø, og så med tanken om, at hendes korte live endda havde været så hårdt. Er ikke engang sikker på, hu nåede at prøve at opleve kærligheden, have en kæreste og være forelsket. Mobning er noget af det værste, og når jeg en dag får børn, skal de have MASSER af kærlighed os selvværd, så de ikke har behov for at mobbe nogen og ikke mindst er stærke nok til at kunne hjælpe dem, der har det hårdt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Tak fordi du deler historien. Hvor er det bare synd:( hvis alle os i vores generation tænker over vores børn ikke skal være som os, håber jeg det vil høre en forskel:):)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg gik morgen amok