Et lysglimt i tordenvejr

Mit vægttab

Jeg har lovet at skrive lidt mere mit vægttab, og da jeg får mange spørgsmål om det, må jeg jo hellere komme i gang. Det er virkelig en svær ting at dele, og jeg har overvejet det meget, men jeg har besluttet at hvis jeg kan inspirere, eller hjælpe andre med deres vægttab er det jo det hele værd.

Jeg vil starte med at fortælle at jeg aldrig selv syntes jeg var tyk, eller fed, jeg havde det egentlig fint med min krop, men havde bare ikke så stor forstand på hvad man skulle spise og ikke spise. Jeg sprang måske på en hvid bolle, i stedet for et stykke rugbrød med ost og nogle gulerødder.

Da jeg startede på en uddannelse, hvor vi skulle skrive et projekt om en virksomhed, skrev jeg om De Danske vægt konsulenter. For at lære mere om dem, satte jeg mig ind i deres kur, og hvordan man skulle vejes, få råd og skrive op hvad man spiste. Jeg fik skrevet en super opgave, og som bonus begyndte jeg at tabe mig. Jeg meldte mig ind, og blev helt bidt af at lave god mad, og komme til vejning hver uge. Jeg kan huske at de i starten ikke ville sige hvad min ideal vægt var,, og det tror jeg var meget godt, for ellers havde jeg nok ikke kunne overskue det. 20 kg er jo en hel del!!!! Da jeg havde tabt mig de første mange kilo, satte vi et mål sammen der hed 65 kg, og jeg husker tydeligt den dag jeg nåede det, jeg var så stolt over min nye krop, og min selvtillid var en helt anden. Så fra at jeg slet ikke ville tabe mig, til at jeg pludselig strålede var jo helt vildt.

Jeg stoppede til vejningerne, og i dag vejer jeg 59kg, fordi jeg altid har programmet bag i hovedet. Nu til den store kliche, det er ikke en kur, men en livsstilsændring, og der er altså noget om det. Jeg ser det som en form for uddannelse, at jeg har lært hvordan man sætter et måltid sammen, og at man skal huske at få nogle særlige ting hver uge. I morgen kommer mit første før/ efter billede, så håber i tager godt imod. Hvis I har nogle spørgsmål må i endelig bare skrive en kommentar:)

15 kommentarer

 • Helle

  Hej 🙂
  Jeg er så vild med din blog og følger den næsten hver dag.
  Synes det er så stærkt at du er hvor du er nu mht. vægt.
  Jeg har selv brugt deres program, men dog aldrig været medlem og det har hjulpet mig, helt bestemt, det er lidt som en fast model man kan holde sig til og vende tilbage til når det hele bliver lidt svært med det der mad.
  Jeg nåede de 63 kilo, men der røg lidt på igen, men det jeg egentlig vil spørge dig om er, hvordan håndterede du det hele da du så blev gravid? Jeg er nemlig blevet gravid og havde egentlig håbet på jeg ville nå de sidste 4 kilo inden det skete, men altså ville jo ikke bytte det for noget, det er slet slet ikke det. Kan bare mærke at det er lidt svært at acceptere og forstå at når man længe har fokuseret på at vægten skal ned, ja så skal den pludselig op. Jeg vejede 64,5 da jeg opdagede jeg var gravid og starten har helt sikkert været svær når man kun har lyst til lidt uhensigtsmæssige ting grundet kvalme og den slags ja så føler jeg nærmest allerede at det løber fra mig. Suk – ved ikke helt hvad formålet med min efterhånden laaaange kommentar sådan helt er, måske du har et godt råd 🙂 OG derudover kun stor respekt herfra 🙂

  Rigtig god dag til dig og den lille guldklump 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mette vilstrup

   Kære Helle
   Stort tillykke med dit vægttab, hvor er du bare sej:) Og HURRA du skal være mor, stort stort tillykke:)
   Jeg havde det faktisk ret svært med at se vægten gå op igen, da jeg blev gravid, og endte også med at tage de 20 på igen. Jeg talte meget med Jordemoderen, Kasper og mine veninder om det. Jeg var så ked af det, og var bange for at blive stor igen. Men men men jeg lover det kommer af igen, og jeg ville ønske jeg ikke havde brugt energi på at stresse over det. Du ved jo hvad du skal gøre, og de første 10 kilo er væk inden du kommer hjem med din lækre baby. De næste kommer lynhurtigt af hvis du bare føger programmet. Hvis du har brug for en toast eller en Mars for at holde kvalmen er det altså også vigtigt, og så har du snart en dejlig baby og din krop tilbage. Du skriver bare igen hvis du har brug for råd til det ene eller andet:)
   Rigtig god dag til dig og maven:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Hej Mette, tak for en spændende og positiv blog. Ift vægt vil du fortælle hvor høj du er? Jeg vil gerne til at stramme kroppen lidt op selv om jeg ikke synes jeg har brug for noget vægttab. Synes det er lidt svært at komme igang her i sneen da jeg er vant til at løbe og cykle. Har du nogle gode ideer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mette vilstrup

   Hej Sidsel
   Jeg er 171, og elsker også at løbe, men jeg har desværre heller ikke så meget tid til det. Jeg er glad for DVDer, dem kan man sætte på, når man har tid, og så kan man tage den “time man har lyst til. Jeg er glad for yoga og aerobic:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Du er så sej 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Flot gået! Glæder mig til før/efter billedet – sådan noget er altid inspirerende! Jeg har selv tabt mig 9 kg og vejer nu lidt over 64 kg. Jeg mangler dog stadig 4-5 kg, men syntes de er RIGTIG svære at komme af med, så glæder mig til at se om du kan komme med lidt tips, der kan hjælpe mig lidt på vej 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Overvejer helt vildt at melde mig ind! er da helt bidt af det 😀

  – Kh Lena
  // http://www.lesoe.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej, jeg elsker simpelthen din blog og synes at det er sejt af dig at du fortæller om dit vægttab! Jeg ville egentlig høre om du lod være med at drikke alkohol i den periode du tabte mig? Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mette vilstrup

   1000 tak:) hvor er det dejligt alle de positive kommentarer.
   Ja jeg drak ikke, jeg må indrømme at jeg gik meget op i programmet, og var i byen flere gange uden at drikke. Jeg tror at man skal gøre det man har lyst til og hvis vægttabet er vigtigt, kan man godt leve uden champagne i en periode, den kommer jo tilbage;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Hej Mette
  Jeg følger din blog hver dag – så jeg vil først sige, at hvor er det flot gået med dit vægttab !
  Jeg har selv tabt 15kg, og mangler stadig 8-10kg endnu. Jeg glæder mig rigtig meget til at få nogle gode råd og tips fra dig.
  Derudover vil jeg gerne rose dig for en god og hyggelig blog – fyldt med livsglæde og varme.
  Personligt er jeg i en rigtig dårlig periode for tiden, hvor alt godt kan se lidt sort ud – men at læse din blog giver mig virkelig glæde i hverdagen. Jeg har stor respekt for dig.
  Det er så dejligt at læse dig skrive, at man skal huske at glæde sig over de små ting i hverdagen. Det hjælper mig virkelig når dagen at omme, også lige at tænke over de gode ting.
  Jeg kan heller ikke lade være med at tænke over – at hvor er Konrad dog heldig! Jeg ved at vi kun ser tingene udefra – men sådan som du fortæller, så må han virkelig vokse op i en skøn og glad familie – fyldt med varme og glædelige stunder. Det beundre jeg dig virkelig.
  Jeg vil bare rigtig gerne takke dig. Jeg synes at du skal vide, at du giver andre mennesker, mig, en glæde i hverdagen.
  Du har givet mig lyst, mod og tro på – at tingene nok skal blive gode igen.
  At læse om dig og dit liv, har fået mig til at tænke “at sådan burde alles liv være!”
  Det er helt klart blevet et mål for mig, at det en dag bliver de positive ting der fylder mest og lade de negative ting falde i baggrunden. At få en god hverdag igen, fyldt med masser af glæde.
  Jeg synes du skal vide, at du gør en forskel – og at du er med til at hjælpe mig i den rigtige retning.
  Tak for en skøn blog – og tak for at give lidt lys i en mørk tid.
  Ønsker dig og din familie det bedste.
  Venlig hilsen
  S

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mette vilstrup

   Kære S.

   Først stort tillykke med dit vægttab, det er så sejt:)
   WOW hvor bliver jeg glad og rørt, det er så sødt af dig at skrive til mig, og det viser virkelig at du har et stort overskud, det skal du have tak for:)
   Hvor er jeg bare glad for at du finder glæde ved at følge mit og vores liv. Jeg prøver atid at være positiv og det lyder, også som om du tænker meget over det, og ved at gøre det, får man altså det bedste ud af sit liv. Der er aldrig nogle der har fået noget ud af at være sure og negative:)
   Jeg er ked af du går en hård tid igennem, men når du er så positiv, og tænker over det, så er jeg sikker på du nok skal komme stærk videre. Jeg takker dig virkelig for din søde kommentar, og så ønsker jeg dig alt det bedste:)
   Mange tanker fra mig (og Konrad sender et lille smil)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica

  Hej Mette.

  Jeg læser med stor interesse din blog – og ikke mindst dette indlæg om vægttab.

  Jeg har selv tabt 35kg med De Danske Vægtkonsulenter. Jeg var helt vildt glad for at følge livstilsændringen, men mit vægttab endte desværre ud i en spiseforstyrrelse, som jeg nu har kæmpet med i ca 2 år. Jeg var ikke stærk nok til at stoppe da jeg nåede min idealvægt, så det ene kilo tog det andet. Sådan går det heldigvis ikke så mange. Jeg kender flere som med stor succes har fuldt DDV.

  Jeg ønsker selv at blive gravid indenfor de næste år, og er meget spændt på hvordan jeg tackler at tage på igen. Dette er min store frygt, da jeg førhen var for stor. Men jeg trøster mig ved at du fortæller at kiloene hurtig ryger af igen – jeg er bestemt ikke interesseret i at sulte barnet i maven.

  Mange tak for en god blog.

  Vh Monica

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Hvor er det bare inspirerende! Det er SÅ godt gået!
  Kommer der opskrifter eller evt. et sneakpeak på, hvad du spiser på en dag, eller hvad ud spiste i løbet af en dag under vægttabet? Og så skal jeg lige høre, drak du meget væske under vægttabet? og også den dag i dag? Jeg er ikke for god til at få drukket vand i løbet af dagen..

  Jeg er SÅ inspireret af dig, virkelig! Thumps up! Du er blevet så flot, og det giver så meget motivation! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine

  Hej Mette.
  Jeg har nomineret dette indlæg til Femina Blogawards 🙂
  Det var bare super inspirerende, og det der fik mig igang med at give vægttab og livsstilsændringerne en skalle.
  Indtil videre minus 10 kg. 🙂
  Mvh Kristine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Wow tusinde tak hvor bliver jeg bare glad. Det var da så sødt af dig og helt fantastisk med dit vægttab. Stort tillykke til dig, hvor er jeg bare stolt over jeg har været en inspiration for dit vægttab:)

   Mange tak for nomineringen:) hvor er det dog famtastisk…

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et lysglimt i tordenvejr