Søndags hygge med morgenmad på sengen

Fedtfattige gulerodsmuffins

Da jeg skulle til middag hos nogle venner i weekenden, havde jeg lovet og bage en gulerodskage. Jeg elsker bare den kage, men nogle gange kommer folk rosiner i, og det er jeg ikke fan af, det ødelægger hele kagen for mig, så derfor er det jo dejligt at bage dem selv, så ved man også hvad der kommer i. Når jeg læser opskrifter på frosting, skriver mange at det er vigtigt man ikke bruger light flødeost, det forstår jeg ikke helt, det er sådan en kalorierøver og når jeg laver det med light bliver det altså stadig super godt. Alle var helt vilde med kagen som jeg valgte at bage som muffins, og det er ikke sidste gang de bliver bagt. Her er opskriften:

Frk. Vilstrups fedtfattige gulerods muffins

Ingredienser:
3 æg
200 g  hvedemel eller rugmel (jeg bruger 50/50)
150 g flydende margarine
160 gram brun farin
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk kardemomme
1 æble revet uden skræl
4 store gulerødder revet

Frosting
200 g flødeost light
1 spsk vand
50 g flormelis
2 tsk fintrevet citron
3 tsk friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:
Bland margarine, farin og æg sammen. Bland hvedemel, kanel, kardemomme og bagepulver sammen og vend det og reven gulerod og æble skiftevis i smørblandingen. Fordel dejen i muffinsforme eller en springform og bag kagerne ca 40 for muffins eller næsten en time for kagen. Når den “springer” i toppen, er den ved at være færdig.

 Hvis man har silikone forme de kan komme i, syntes jeg resultatet bliver bedre.

Frostingen rører godt sammen af alle ingredienserne. Den kommes først på kagerne når de er helt kolde.
Man går altså ikke galt i byen med disse fedtfattige gulerodsmuffins. Velbekomme:)

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndags hygge med morgenmad på sengen