Fedtfattige gulerodsmuffins

Da jeg skulle til middag hos nogle venner i weekenden, havde jeg lovet og bage en gulerodskage. Jeg elsker bare den kage, men nogle gange kommer folk rosiner i, og det er jeg ikke fan af, det ødelægger hele kagen for mig, så derfor er det jo dejligt at bage dem selv, så ved man også hvad der kommer i. Når jeg læser opskrifter på frosting, skriver mange at det er vigtigt man ikke bruger light flødeost, det forstår jeg ikke helt, det er sådan en kalorierøver og når jeg laver det med light bliver det altså stadig super godt. Alle var helt vilde med kagen som jeg valgte at bage som muffins, og det er ikke sidste gang de bliver bagt. Her er opskriften:
Ingredienser:
3 æg
200 g hvedemel eller rugmel (jeg bruger 50/50)
150 g flydende margarine
160 gram brun farin
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 tsk kardemomme
1 æble revet uden skræl
4 store gulerødder revet
Frosting
200 g flødeost light
1 spsk vand
50 g flormelis
2 tsk fintrevet citron
3 tsk friskpresset citronsaft
Fremgangsmåde:
Bland margarine, farin og æg sammen. Bland hvedemel, kanel, kardemomme og bagepulver sammen og vend det og reven gulerod og æble skiftevis i smørblandingen. Fordel dejen i muffinsforme eller en springform og bag kagerne ca 40 for muffins eller næsten en time for kagen. Når den “springer” i toppen, er den ved at være færdig.
Hvis man har silikone forme de kan komme i, syntes jeg resultatet bliver bedre.

Uhhmm, de ser lækre ud. Det må jeg prøve at lave. Dejligt med nogle fedtfattige alternativer..