Valdemars slot

Fedtfattig gulerodssuppe

I går var det så koldt at det eneste jeg havde lyst til var en dejlig suppe. Man skal ikke tage fejl af at jeg helst ville have en skøn kartoffelsuppe, med en masse trøffel olie og fløde, men det kan man jo ikke spise hver dag, så jeg har prøvet at lave en cremet suppe, næsten uden fedt og som går på Dukan diæten.

Frk. Vilstrups fedtfattige gulerodssuppe
3 løg
10 gulerødder i skiver
lidt olie
3 hvidløg
kogende vand
1 grøntsags bouillon
½ bøtte hytteost
peber
1 forårsløg
lidt skinke i strimler

Løgene skæres ud og steges let i lidt olie, når de er gyldne kommes gulerødderne og hvidløg i. Tilsæt kogende vand til grøntsagerne er dækkede, tilsæt også bouillon. Når grøntsagerne er kogt bløde, skal det hele blendes med en stavblender. Samtidig kommes skinken på en varm pande uden fedtstof. Tilsæt hytteosten til suppen og blend videre til suppen bliver lækker og cremet. Kom suppen i en lækker skål og tilsæt skinken, frisk peber og forårs løg i skiver.

Velbekomme

2 kommentarer

  • Frank

    Hej Mette. Tak for en dejlig blog. Som jeg er glad for at følge med i. Vil du ikke skrive lidt med gode steder i Singapore når i nu skal afsted. Evt. Spisesteder, oplevelser. Da vi selv skal til singapore og thailand dog først i januar.Og det er en del år siden jeg var i Singapore sidst. Rigtig god ferie til jer. Nyd det.Hilsen Frank

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej FrankMange tak for de søde ord. Vi har lige besluttet at tage til Bangkok og Ko samui i stedet, vi elske de steder og har ikke hørt så meget godt om Phuket. Mht Singapore har jeg været der mange gange og skal nok lave et indlæg i fremtiden om hvad jeg syntes man skal lave, spise og se.Rigtig god ferie til januar.Mange hilsnerMette

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Valdemars slot