Stem på bloggen

Store Bededag

.ExternalClass .ecxhmmessage P {padding:0px;} .ExternalClass body.ecxhmmessage {font-size:10pt;font-family:Tahoma;} Glædelig Store Bededag! Jeg håber alle havde en dejlig aften, og har havde tid til at gå en lang spadsertur med deres nærmeste, evt på de københavnske volde som traditionen jo siger. I vores familie går vi nu altid på kastellet og slutter af med varme hveder hos min mor. Det er nok ikke så vigtigt hvor man går, bare man bruger dagene med sine kære. Selvom det ikke er så sundt med hvidt brød, må man jo gerne nyde en enkelt hvede på denne dag. Man kan jo bage dem selv og så bliver de ikke lige så usunde som hos bageren.
 
Frk Vilstrups sunde hverder (helt sunde er de jo ikke, men bedre end dem man køber)
 
4 dl minimælk
1 pakke gær
40 g flydende margarine
1 tsk salt
2 tsk sukker
2 tsk kardemomme
3 æg
ca 1 kg hvedemel ( hvis man vil gøre dem endnu sundere så speltmel)
 
Fremgangsmåde:
Mælken lunes, tilsæt gæren der udrøres i, derefter tilsættes mmargarinen tilsættes. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt sammen. Stilles til hævning i ca. 1/2 time. Dejen slås ned og formes til 12 boller, som lægges tæt i en lille smurt bradepande, de skal stå tæt, så de bliver fine og firkantede. Efterhæver ovenpå ovnen mens den varmer op i ca 20min.
Bagetid: ca. 20 min ved 200 grader. Hvederne skilles, flækkes og ristes.
 
 
Jeg tog dette smukke billede på broen på vej til Christianshavn, hvor ér der bare smukt i København, selvom vejret ikke altid er perfekt, kan man da godt nyde den smukke hovedstad. Oplev selv den smukke bro på vej til voldene.
 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stem på bloggen