Tips til julens pynt

Hvornår skal man, stoppe med at amme?

Allerede der, er der lige så mange meninger som der er børn, så må hellere starte med at skrive at dette er min mening og erfaring. Jeg har ELSKET at amme min datter, jeg kunne desværre ikke amme Konrad, og det kan der være mange grunde til, men heldigvis kunne jeg amme min datter. Det har givet os et helt særligt bånd, og selvom hun lige er fyldt et år, har jeg slet ikke været klar til at stoppe! I sidste uge, var Mackenzie til tandlægen for første gang, og de spurgte om jeg stadig ammede- for så skulle jeg huske at børste tænder på hende efter. Så talte jeg med vores sundhedsplejerske om det, og hun sagde ingen kunne bestemme hvornår jeg skulle stoppe, for jeg blev nød til selv at være klar og tage kampen. Jeg ville aldrig bede Kasper om at tage de ca fire nætter, det ville tage, da han jo skal op på job, og derfor ikke kan klare en lang arbejdsdag uden søvn. Så det måtte altså blive mit projekt og valg. Jeg elsker som sagt at amme hende- det bedste for os begge har været eftermiddagen, når børnene var hentet, og Konrad sad med lidt frugt og grønt, og Kenzie tog en lille lur hos mig. Men jeg var godt klar over, at jeg ikke kun kunne amme hende om eftermiddagne, og ikke om natten, så derfor måtte jeg stoppe der!

Det næste skridt var nætterne, det var også det, der har været det hårdeste. Hun har aldrig brugt sut, så op til 18 gange fra 19-07 har hun været ked og forlangt at blive lagt til. Jeg har været så træt- og helt uoplagt uden søvn- Jeg har det ikke som så mange andre, at jeg vil have min krop tilbage- jeg vil bare have mine nætter tilbage. Med Konrad har det altid taget fire dage at vende ham fra sut, natble, natflaske, sove i egen seng osv. Så derfor satte jeg mig for at det “kun” skulle være fire lange nætter, før jeg skulle sove en hel nat (for første gang i et år)! Men så blev hun syg, og derfor har bloggen også stået helt stille. Jeg har været så træt og slet ikke kunne overskue noget. Vi har nærmest ikke sovet, og jeg har holdt fast, og overlevet på kaffe.  Jeg kunne have fløjet til Tokyo tur/retur og haft mere overskud:( Men i nat- ja der skete ligesom noget, hun er vågnet mange gange, men har bare fået lidt vand og et kram, og så har hun sovet videre uden at græde. Hold da op en forandring. Jeg har fået et par timer i streg, og fejrede det med en lang tur med hunden i parken og (HOLD NU FAST) en løbetur om søen. Nu har jeg taget et bad, og føler mig næsten som et menneske igen. Det har været en lang, sej kamp. Og selvom vi ikke har hygge stunderne med amning, så kan vi go stadig putte og kramme, og det er lige det vi gør. Hold op hvor jeg elsker mine børn, men jeg glæder mig også til at være kvinde og hustru igen. Til jer der skal igang med ammestop- af den ene eller anden grund, jeg sender kram og kaffe.

 

1 kommentar

  • Sofie

    Hvor gammel var din søn da han blev vænnet fra natbleen?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tips til julens pynt