Mommy hack #1 Madpakker

Hjemmepasning vs vuggestue

Vi har en vuggestueplads når Mackenzie fylder 1 år, det tænkte jeg var fint, men nu kan jeg mærke det slet ikke føles rigtigt at aflevere hende. Jeg har jo taget to års orlov fra SAS, så jeg er jo alligevel hjemme. Kasper siger det er tid til jeg også skal være noget for mig selv, få trænet, set veninder og gjort lidt mere ved bloggen. Men jeg har slet ikke behovet, jeg vil bare være sammen med min datter. Jeg kan mærke at Emilie er en inspiration, hun passer også hendes datter hjemme, og jeg er begyndt at ses med dem til legestue. Jeg er godt klar over, hun har brug for at se andre børn, og hvis jeg passer hende selv, kan vi tage ud og lege med andre børn, når det passer med hendes lur. Vi kan gå til rytmik og babysvøm og alt det andet sjove. Så ved jeg hvad hun får og spise, at hun får skiftet ble lige når der er behov, får et kram når hun er ked, og at jeg altid er lige i nærheden. Jeg kan næsten ikke holde tanken ud, at være væk fra hende. På Frederiksberg får man et tilskud på ca 7000kr for at passe hjemme, og man sparer jo udgiften til vuggestue, og så kan man give sit barn alt det kærlighed det har behov for. Men i Gentofte hvor vi bor, vil de gerne give et tilskud hvis man vil få andre til at passe sit barn, men ikke til moteren selv, virkelig mærkeligt!!! Nu er det heldigvis ikke et spørgsmål om penge og vi er så priviligerede at jeg helt selv kan bestemme, hvad der er bedst for vores barn. Men hvad har I af tanker? Har i passet hjemme, eller har I andre gode råd?

 

3 kommentarer

 • Julie

  Her er det (desværre!) et spørgsmål om penge.. der er ikke tilskud i vores kommune.. ellers ville jeg gerne passe hjemme til 3 år.. Vi vælger dog en dagplejemor – den samme som vi brugte til vores søn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  Jeg har læst en undersøgelse om hvad der var bedst for barnet. I den undersøgelse blev der nævnt at børn ikke har behov for at blive passet af andre end moren til de er omkring 3 år…derefter har de godt at socialisere med andre, så hvis man kan er det vist bedst at blive hjemme ved barnet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er nemlig rigtigt. Al forskning peger på at det lille barn 0-3 år har bedst af at være sammen med sine primære omsorgspersoner. Oppe i mit hovede giver det helt sig selv -behøver ikke engang forskning for at se, at det selvfølgelig ikke er det lille barns behov at være i vuggestue. Især ikke når vi tænker på de normeringer vi har os herhjemme. Det er stressende for et barn at gå i vuggestue og den blev aldrig skabt for barnets bedste, men for samfundet bedste. Mor og far skal ud på arbejdsmarkedet asap. Møllen skal køre rundt.
   Du er så sej, Mette skat. Du mærker efter. Og når du har muligheden og lysten til at passe hjemme i længere tid end det år der er standard her i DK, så er det bare bare med at gribe det og følge din mavefornemmelse. Det er ikke en dans på roser at hjemmepasse, men alternativet er for mig slet ikke en mulighed. Så vi får det bedste ud af det og jeg elsker hver dag, at vide at jeg giver min datter det allerbedste.Det er virkelig en gave, både for hende og for mig. Spændt på hvad du vælger at gøre <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mommy hack #1 Madpakker