Første gang jeg var væk fra Mackenzie

Hvilken slags ferie skal vi vælge?

I år regner vi med at holde to ugers sommerferie sammen som familie, det lyder måske ikke af meget, men det er meget for os. Kasper arbejde meget, og bare to uger væk fra hans nye job, er en stor opgave. Men vi glæder os, vi skal bare være sammen, og så er det den sidste sommerferie inden Konrad starter i skole. Nu har jeg brugt de sidste par dage, på at undersøge ferie mulighederne. Vi vil ikke flyve for langt med børnene, det er jo også så dejligt i Europa om sommeren, hvis vi skal rejse, skal det være lækkert, der skal selvfølgelig være pool, og det skal ikke tage med end 3-4 timer at flyve der til. Når jeg har søgt på det, bliver det minimum 25.000kr for os, for to uger. Så er det ikke engang voldsom luksus, men helt standart! Det syntes jeg altså er for mange penge at bruge, vi har jo lige været i Grækenland- og vi har et gratis sommerhus i Rågeleje vi kan bruge, og så kan man altså tage på mange udflugter, købe mange is, og lave meget sjovt hjemme for meget mindre. Jeg spurgte Konrad, og han syntes sommerhuset lyder bedre, end en ny tur til varmen. Han elsker sommerhuset, købe nye kartofler, jordbær og ærter hos den lille gårbutik, han elsker at sove i sommerhuset, samle sten på stranden, hjælpe far med at grille, og komme en tur i sommerland. Skal vi bare blive hjemme, eller er der en mulighed for sommerferie jeg helt har overset? Det er ikke pengene der er det vigtigste, men at give børnene en dejlig ferie. Hvad ville I gøre?

10 kommentarer

 • Marie

  Bliv hjemme, sommerhus i Danmark er så dejligt om sommeren, også selvom det ikke er bragende sol. Ellers kan I køre – eller flyve – et par dage til Hamborg, Berlin, Stockholm eller anden storby i nærheden. Den kombination laver vi med jævnaldrende børn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Det var da en super god ide, Kasper og jeg elsker Hamborg, og vi var faktisk på en ligende tur med Konrad sidste år. Vi fandt et lækkert hotel med indendørs pool, og nærligende badeland. Han taler stadig om turen til Tyskland. Tak for den gode ide:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Hvad med en tur i sommerhuset og så nogle dage på en campingplads? Nu kan man leje nogle virkelig fede hytter/vogne, som er meget højere standard end det, man måske forbinder med camping 🙂 her er kan Konrad både hygge sig med de andre børn på pladsen, og I kan trække jer tilbage som familie eller tage på ture i området 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Virkelig en god ide, men kender slet ikke til camping, har du tips til steder der er gode? Tak for et godt tip:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

   Jeg har ikke selv været der, men har bekendte der har 🙂 Hvidbjerg Strand ved Blåvand i Vestjylland skulle være lækkert, og så ligger der en på Feddet ved Fakse ladeplads, som også skulle være god 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Op.

  Danmark ér jo dejlig om sommeren! Og de kloge siger, at det bliver en god sommer i år (det var også forventet, for vi rejser sydpå, og sommeren er altid skøn i Danmark, når vi rejser, haha!)
  Vi har holdt ferie i Danmark de sidste 2-3 år. Somrene har så ikke været så skønne de sidste år, så efter sidste sommerferie bookede vi “vores” (vi har været der 2 gange før) hus i Sydfrankrig. Vi er ikke så tossede med charter, så når vi er sydpå, booker vi et privat hus med hus, og så kan vi bare være os selv og slappe af. Vi kan godt lide at gå på markeder, lave mad selv osv. Og så krydrer vi med ture og restaurantbesøg, når vi har lyst til dét.
  Men altså – hvis Konrad egentlig helst vil være i sommerhus, så gør da dét i år! Dybest set handler det jo bare om at være sammen… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Hej Signe
   Tak for tip, det lyder bare så skønt med jeres ferie. Har du evt et link til der hvor I har fundet hus? Wow kunne godt bruge et fransk madmarked, og en frokost på et dejligt torv:)Jeg kan godt se ideen i Charter med små børn, men jeres type ferie, lyder bare så dejligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe Op.

   (Kommer så nu til at se, at jeg skrev “privat hus med hus”.. øh.. med pool, for pokker! 😄)
   Jeg kan simpelthen ikke linke til det hus, vi skal i, for hjemmesiden er blevet nedlagt. Det lyder måske lidt skummelt, men det skyldes bare, at de danskere, der ejede det – både da vi lejede tidligere år, og da vi bookede sidste år – nu har solgt huset til nogle hollændere. De kører stadig med de reservationer, der var i år, men jeg ved faktisk ikke, om de har planer om fortsat at leje det ud. Jeg skal nok lige høre dem ad, når vi mailer med dem næste gang, og så kan jeg lige give dig besked.
   Men du kan få linket til det hus, vi før har lejet i Italien. Det er også nogle danskere, der ejer dét: http://www.lejhusiumbrien.dk
   Også et virkelig skønt sted! (Og billigt, synes jeg!)
   Min mand har altid været lidt skeptisk ift at leje direkte af ejerne fremfor gennem et bureau. Men vi har aldrig oplevet nogen som helst problemer, og kan kun anbefale det. Tror nok, vi oprindelig fandt huset i Frankrig gennem sommerferie.nu.. Men ellers er det bare at sætte sig og Google “leje hus med pool i Sydfrankrig”, “private poolvilla for rent” osv. Der findes et hav af sider – både bureauer og sider med lange lister af private, der udlejer deres huse selv.
   Det kan i hvert fald godt anbefales. Synes vi. 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hej Mette,
  Bare ift. camping: Det er, som Eva skriver, nu tildags meget anderledes end mangee tror. Der er eget køkken og bad og rigtige senge i mobilhomes og der findes alt fra de mere standart mobilhomes til luksusudgaverne med opvaskemaskine og loungemøbler på terrasserne. Der er alligevel et godt stykke til hotelferie med morgenbuffet osv., men campinglivet kan altså noget! Bloggeren sneglcille har lige været afsted og skrevet lidt om det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej 🙂 Jeg kan varmt anbefale Sunwing Resort igennem Spies -Jeg mener der ligger omkring 15 hoteller fordelt over verdenen (hovedsageligt i europa) det er meget lækre hoteller, hvor der er sørget for ALT til at børnene får en fantastisk ferie. Jeg har selv arbejdet på Sunwing Resort både på Gran Canaria og i Side i Tyrkiet. De er virkelig et besøg værd at overveje. Pøj pøj med det, 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første gang jeg var væk fra Mackenzie