Endelig vinter

Den bedste hjælp i min hverdag er….

899c6a46-e165-447b-8224-2a9669973297

REKLAME FOR TOYOTA. Jeg er et “bybarn”, hvis man kan sige det sådan. Jeg er opvokset på Frederiksberg og Østerbro, og selvom mine forældre altid har haft bil, var det ikke naturligt for mig at tage kørekort, da jeg blev 18 år. Det er jo så nemt at komme rundt inde i byen, og jeg kunne slet ikke se nødvendigheden i at få en bil. Så først da jeg blev gravid med Konrad, måtte jeg jo blive voksen og få et kørekort. Fordi jeg aldrig havde kørt, før jeg var 30 år, og fordi jeg altid brugte bus og tog, skulle jeg lige få nogle kilometer i benene, inden jeg var helt hjemme i bilen. Kasper har haft bil, ligeså længe som jeg har haft kørekort, men jeg havde ikke rigtigt lyst til at køre. Jeg var utryg, og især med et barn følte jeg ikke, jeg kunne overskue at skifte gear, give sut, holde øje med trafikken og samtidigt have det godt med det. Så jeg fik mildest talt ikke kørt så meget. Så fik Kasper et job, som gjorde, at han var i USA og rejste meget. Det gav jo næsten ingen mening, at bilen bare stod, så jeg tog mig sammen og kørte små ture. Da han så kom hjem igen, havde jeg vænnet mig til at have bil. Alt er jo nemmere, når man skal købe ind, hente og ud til aftaler. Meeeen en kæmpe stor AUDI Q5 er altså ikke så nem at komme rundt med, så da vi begyndte at undersøge markedet for biler, var jeg klar over, jeg skulle have en smart lille pigebil. Læs her om, hvordan jeg valgte en Toyota Yaris Hybrid. Nu er det så, at jeg slet ikke kan forstå, hvordan jeg kunne leve uden. Mit liv er et helt andet. Det er så utroligt med den frihed, jeg har. Jeg følte altid, at jeg skulle planlægge min dag og min tid. Hvis jeg skulle i IKEA, måtte jeg lave en aftale med min far, hvis vi skulle købe stort ind, var det i weekenden, sammen med resten af Danmark, og når Konrad havde legeaftaler, måtte jeg låne bilen. Men nu har jeg et helt andet liv, hver dag kan jeg gøre, hvad der passer os, vi kan køre ud og give hestene gulerødder på rideskolen, vi kan køre i skoven, og vi kan købe ind, når det passer os. Jeg kan slet ikke forstå, hvordan jeg har kunnet leve uden en bil.

dd53c3e0-48e7-493c-b860-345205128b89

Men en bil er jo ikke bare en bil, og for at jeg har overskud til at køre med to børn, når jeg nu er så ny i trafikken, som jeg er, er der nogle ting, der virkelig gør mit liv nemmere. Jeg har lavet en lille liste.
• AUTOMATGEAR- jeg går ALDRIG tilbage til manuelt gear. Det er jo så nemt, at bilen klarer det for en. Jeg skal bare bruge en fod og en arm. Så kan man lige hjælpe med en sut eller tage solbriller på, hvis solen pludselig skulle vise sig.
• HYBRID- min bil er det, der hedder en hybridbil. Det betyder, den lader op, når jeg bremser eller bare slipper speederen. Så når jeg kører ned af en bakke på ren el, så er det opsparet energi, jeg kører på. Det er så smart og bringer mig til næste punkt
• BENZIN- jeg ved godt, det er fjollet, men jeg hader at komme benzin på, jeg syntes det er så besværligt. Fordi jeg har en bil, der kører på begge dele, benzin og el, er det meget sjældent, jeg behøver at tanke. Faktisk har jeg kun én gang måttet tanke, selvom jeg bruger den næsten hver dag, og så kostede det under 300kr for en tank.
• SIDESPEJLE- ja det har alle biler jo, men ikke så smarte som mine- mine bliver kørt ind, når jeg låser bilen. Det er så smart, for så behøver man ikke tænke på det, når man skal parkere på en trafikeret vej. Men bedst af alt, så er det smart, at jeg altid kan holde øje med, om bilen er låst. Det skal siges, at det også er meget populært som barn at få lov til at låse, da bilen efter min søns mening næsten er så sej som batmobilen.
• BAKKAMERA- En ting, jeg aldrig vil undvære. Jeg må indrømme, at jeg synes, det kan være stressende at parkere, især foran børnehaven i mogenmylderet. Med Kaspers bil parkerede jeg altid nede af vejen og ikke på parkeringspladsen foran børnehaven. Men nu er det intet problem, kameraraet er så godt, og striberne viser mig hele tiden, hvor og hvor meget plads jeg har. Jeg kan få min lille bil ind alle steder.
• INDBYGGET TELEFON- når vi skal ud af døren, er det som regel ret hektisk. Jeg får smidt pusletaske, gymnastiktaske, min Chanel og indkøbsnet ind sammen med barnevognen. Når jeg så lige skal ringe og fortælle, jeg er på vej, er det som alle kvinder ved umuligt at huske, hvilken taske mobilen kom i. Så her kommer en af mine yndlingsting ved bilen… Bilen fanger bare, at min mobil er med, og jeg behøver slet ikke finde den. Jeg kan bare ringe op fra skærmen i bilen, og det samme gælder, når nogle ringer til mig. Altså, det er så smart, og noget enhver mor kan sætte pris på.
• SKILTEAFLÆSER- På den elektroniske touch skærm, fortæller den mig altid, hvor hurtigt jeg må køre, det er bare så smart.
• AUTOPILOTEN- altså bilen kan selvfølgelig ikke køre for mig, men den tænker altid frem for mig. Den giver mig en advarsel, og det er så smart. Hvis jeg kører ind over de stiplede linjer midt på vejen, giver den en lille advarsel. Når der er noget på vejen foran, sætter den en automatisk bremse på, og når det er isglat, fortæller den mig det også.accb0621-4859-447d-88d0-f8270b50d3f32b070e03-01b9-44b6-a0b7-9333b2b2ebc6
Selvom der findes mange biler på markedet, og selvom biler i dag er virkelig smarte, så har jeg da aldrig følt mig mere sikker, og med mere overskud som i min lille Yaris Hybrid.

996e85cc-6f3b-4e3c-a09e-d170156bcc66

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endelig vinter