Vores liv lige nu

De bedste juleboller

pb230146

Jeg fik sådan lyst til mine juleboller i dag, de kan spises hele året, men krydderierne gør at der dufter af jul i hele huset. Jeg var lige ved at glemme at tage billeder, da Kasper og jeg bare hyggede så meget med te og lys. Han fik mig heldigvis husket på det, så I også kan se dem, og få min opskrift. De er faktisk inspireret af en tidligere kollega, han havde altid bollerne med i flyet, og man vidste bare når man så han på crewlisten, at det ville blive den bedste dag oppe i skyerne, og så duftede vores lille galley (flykøkken) bare så skønt.

pb230144

FRK. VILSTRUPS JULEBOLLER

½ pakke gær

½ l vand

1 tsk salt

2 spsk sukker

1 spiseskefuld kanel

1 tsk kardemomme

2 spsk smeltet smør

2 revne æbler (gerne uden skræld)

2 store revne gulderødder

1 dl rosiner

½ dl solsikkekerner

mel

Jeg starter med at udrøre gæren i det lunkne vand, og tilsætter alle krydderier og smøret, samt lidt mel. Jeg rører det sammen til det bliver en tynd dej, derefter tilsætter jeg rosiner, kerner, æble og gulerødder. Jeg skriver ikke hvor meget mel, for jeg syntes aldrig man kan sige helt hvor meget, men dejen skal hænge samme, og uden at blive alt for fast, de skal bare sættes på en bageplade med en ske, og altså ikke være så faste at man kan forme dem i hånden. de pensles med mælk. Bages på 200 grader i ca 15- 20 min midt i ovnen.

pb230142

 

2 kommentarer

  • Eva

    Ha ha, jeg har drømt om de boller i nat, efter jeg læste indlægget her i går 😄 glæder mig sådan til at bage dem i weekenden nu. Håber de er ligeså gode som i drømmen 😊

    Og – har lille søde M fået et navn (som du offentliggør)? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Frk. Vilstrup

      Ej hvor er det dejligt Eva, jeg håber de blev super gode:) Mums de er også bare de bedste:) Rigtig glædelig jul

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores liv lige nu