Den bedste pleje til os

Graviditet A- Å

21362919_10213477307317026_1682728219_n

img_1222

A- å for de første 3 måneder, skrevet da jeg lige var rundet 12 uger:)

A appelsiner- som med Konrad, har appelsinvand og appelsiner været noget af det bedste

B bryster der gør så ondt, og er så ømme. Det første tegn på graviditet og en reminder dagligt i de første tre måneder

C C- vitaminer har været en besættelse for mig, som min tidligere graviditet, startede det med grape, citron og appelsin for at tage kvalmen

D D- vitaminer, noget af det man nu skal tænke på at forsyne sin krop med

E elevator humør- her vil min mand sikkert gerne skrive et afsnit. Hold op hvor har jeg vågnet mange gang, og næsten ikke kunne være i mig selv af ren lykke, hvorefter jeg kan tude over en reklame med hundemad 15 minutter senere

F fed- ja det er ingen hemmelighed, at man tager på som gravid. Jeg vil passe på, men elsker også denne tid, hvor jeg kan slappe af i maven for anden gang siden teenagereårene, bare kan nyde at maven er smuk, når den er stor og rund

G graviditetstøj gik jeg amok i, allerede da jeg så de to streger. Jeg har nu kjoler, festtøj, bukser, toppe og jeans til hele perioden. Alle piger elsker at shoppe, og her var en ny mulighed for at svinge dankortet

H hospital jeg har både haft gode og dårlige erfaringer med Herlev, hvor jeg skal føde. Men ærligttalt ville jeg ønske jeg kunne komme på riget, de var så gode og jeg elskede at føde i vand. Jeg har på fornemmelsen at det kommer til at gå hurtigt, så måske det er meget godt vi ikke skal køre så langt

I inspiration er altid godt, og jeg har købt de fleste Apps på markedet, dog skal jeg passe på Google, som alle dage har kunne skramme mere end hvad godt er

J jeans, alle mine jeans er lagt bagerst i skabet, selvom jeg kun er tre måneder henne,

K kaffe- farvel til en god ven. De første tre måneder har jeg slet ikke kunne klare tanken, lugten eller ordet kaffe latte

L lakrids har været en stor hjælper til at tage kvalmen, sådan en Piratos i halsen, kan få mig til at gå fra opkast til overlevelse

M morgenkvalme- hvorfor kalder de det morgen, når det varer dagen lang

N nakkefolds skanning og Nifty test. Den første kender alle det har været gravide, og den anden er en ny test jeg skal have taget. Den kan med 99.95% sikkerhed sige om barnet fejler nogle af de mest almindelige målte sygdomme som downs, man får altså ikke bare et tal mellem 1- ? Men et sikkert tal, testen kan også måle køn fra uge 10, den koster en del, men vi vil have den. Skal nok lave et helt indlæg senere.

O operation under en graviditet, er bare ikke noget jeg ønsker for noget. Med Konrad blev jeg opereret i uge 12 i livmoderen, og med baby i uge 11. Håber resten af graviditeten bliver helt normal

P perioder, min første trimester er nu forbi, nu mangler jeg bare to, og så ligger vores dejlige baby i vores arme

Q quiz det er sjovt som en graviditet er som en stor spørgeskema undersøgelse, os gravide føler os næsten som medlemmer af den samme klub. Man kan spørge hinanden om de mest private ting, og deler glædeligt ud af detaljer, til andre med maver

S storebror, I kan tro der er en der glæder sig. Konrad fortæller alle at “han” skal have en baby og derfor bliver storebror. Han er så stolt, og fortæller om alt det han kan hjælpe baby med. Men han er også ret ærlig omkring hvad han helst vil have. Mor det skal blive en lillebror, så kan far og jeg passe på ham, hvis det bliver en pige, kan du være sammen med hende, siger han. Men mon ikke ham bliver glad for at begge dele

T toffifee okay, de har altid været gode, men nu kan jeg ligge i sengen, og spise en hel pakke uden dårlig samvittighed

U ufrivillig abort er noget som aldrig er sjovt. Jeg har også prøvet det, og har valgt ikke at fortælle om min graviditet før vi var helt sikker på baby sad fast. Jeg sender mine tanker til alle kvinder der også har været det igennem. Det er ikke sjovt.

V vægt jeg vil ikke veje mig i denne graviditet. Jeg var stresset med Konrad, på det tidspunkt vejede jeg 8 kg mindre end jeg gjorde som udgangspunkt denne gang. Jeg var inde i en periode, hvor jeg tænkte meget over hvad jeg spiste, og jeg kunne mærke at det var hårdt at se over 20kg mere på badevægten. Jeg var stresset over det, så denne gang lader jeg bare jordemoderen veje mig, og så ved jeg at min numse, nok skal blive lille igen. Jeg vil nyde graviditeten, jeg vil nyde mine toffifee, og bare være glad for graviditeten

X og Y kromosomer kan man også se på Nifty testen, jeg glæder mig til at høre at alt er godt

Z zink, efter uge 10 skal man tage de små sorte piller, der stopper alt i maven! Min veninde har anbefalet nogle andre, så nu må vi se

Æ ædru- de fleste der kender mig, eller læser med her- ved at jeg er glad for bobler og hvidvin. De første par uger syntes jeg var hårde, men så snart man mærker graviditeten på kroppen, har man bare ikke lyst. Jeg havde faktisk troet det ville blive 9 hårde måneder, men de tre første er bare fløjet forbi

Ø øen Ko Samui er altså ikke den samme ædru og med morgenkvalme

Å åhhh det var meget, har I nogle spørgsmål omkring graviditeten, må I endelig stille dem, så skal jeg nok svare efter bedste evne

2 kommentarer

 • Ann

  Sød lille liste, men det er vel ikke zink-piller, der stopper maven? Tænker du mon ikke på jern-piller?

  Jeg kender inhvert fald ikke officielle anbefalinger gående på, at der skal tages zink efter uge 10 i graviditeten. Det er netop jern, der anbefales. I øvrigt anbefales Aminojern som et af de præparater, der skulle være mindst påvirkende for maven.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skægt indlæg – lakrids er altid godt, gravid eller ej 😉

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste pleje til os