En sej lille afrikaner

Den perfekte Valentins kage

P2060523

Reklame: Vejen til en mands hjerte, er som bekendt gennem maven. Så derfor kan man på søndag overraske med denne nemme kage, som jeg lover er fantastisk, og også er vejen til min mands hjerte. En cheesecake er altid dejlig, og denne udgave kan laves som den traditionelle New York udgave, eller med et frækt tvist af havtorn (Øko Digestive med spelt og havtorn, som er sprøde Digestive-kiks med en nordisk inspireret smag af spelt og havtorn), som jeg har lavet i denne udgave.

Frk. Vilstrups Cheesecake (ca 8 personer)
Bund

200 g digestive kiks, gerne Karen Vulfs nye med havtorn og spelt.
80 g smør
3 spsk brun farin

1 fyld:
2 pakker creme cheese
2 æg
150g sukker
2 tsk vanillesukker
½vanilie stang
3 dl cremefraiche

2 fyld:
3dl cremefraiche
1 tsk vanilje sukker (lav gerne dit eget)
50 g sukker

P2060510P2060511

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader. Kom bagepapir i bunden af en stor rund springform. Kom kiksene i en foodprocessor, eller i en pose og giv dem nogle tæsk. Kom smørret i en lille gryde og når det er smeltet, kommes kiksene og den brune farin med, og bland sammen. Kiksene skal ikke være for fine, hvis man kan lide en sprød bund. Bland alle ingredienserne sammen i en foodprocessor eller en skål med et piskeris. Når ovnen er varm, kommes kikse blandingen ud i bradepanden bages i 15 min, og derefter kommes det første fyld på. Bag ca 18 min og tag kagen ud, lad den køle lidt, mens fyld nummer 2 laves. Det skal igen blandes sammen og kommes forsigtigt ud over kagen. Bag nu kagen 10 min mere. Når kagen har fået 10 min vil den se lidt blævret ud, og det skal den, den skal nok sætte sig. Kom den på køl i min 4 timer, men lav den gerne dagen før den skal serveres. Server med friske bær eller en sirup. Skær den ud med en våd kniv for at få de flotte lige kanter.

P2060514P2060521

Nogle har svært ved at vente, og faktisk er det jo Valentins dag for begge mine drenge, og de elsker den kage.

P2060529P2060532 Tadaaaa verdens bedste cheesecake.

JEG SKRIVER REKLAME, PGA DE NYE REGLER FOR BLOGGERE.  JEG HAR FÅET KIKSENE AF KAREN VULF. JEG HAR IKKE FÅET PENGE FOR AT SKRIVE INDLÆGGET, OG SKRIVER STADIG KUN OM PRUDUKTER JEG ALLIGEVEL VILLE HAVE OMTALT.

2 kommentarer

 • Lizette

  Ej den ser lækker ud!! Må jeg spørge, hvor du har købt den fine hvide bakke på bordet?:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Tak:) Den er sååååå gammel, og fra en lille butik på Nrd. Frihavnsgade:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

En sej lille afrikaner