Konrads verden

Tips til den første grød

Konrad er snart en haj til det med at spise grød og mos, så jeg vil tillade mig at komme med et par gode råd, til dem der også skal igang. Vi startede med at han sad os mig, men da det var mere ud over det hele, end i munden måtte vi til sidst sætte ham i hans højstol. Det fungerer super godt, og jeg har lavet et billede af de ting jeg syntes man skal have klar. Jeg købte en hagesmæk i plastik, da jeg hurtigt er blevet meget træt af at vaske. Der gik altså meget til hver gang.

Hr Konrad i sin Trip Trap stol, han har et lille tæppe i ryggen, da han stadig ikke sidder helt selv.

Vi startede med hirsegrød med modermælkserstatning. Han var aldrig rigtig helt vild med det, og jeg prøvede samtidig med kartoffelmos, det kunne han slet ikke finde ud af. Så jeg kan anbefale at man lærer sit barn grøden af kende først. Da han havde helt styr på det med at synke, introducerede jeg grøden med lidt frugt til. Han vil altid gerne spise de første skefulde, men derefter skal han have lidt frugtmos i, til at hjælpe det ned.  Han får altid en skefuld kun med frugt til dessert, mens jeg fortæller han at han er dygtig, og så siger jeg altid “Tak for mad” efter. Jeg er meget glad for at lave rutiner til ham og han begynder da også at genkende nogle af vores ritualer. Her på det sidste er han også begyndt at drikke lidt af en lille kop. Jeg tager først en tår og siger Ahh, og så tager han en. Det fungerer super godt.

Vi kører med flere slags mos og grød, så det ikke bliver kedeligt for ham.

Til nat flasken, som han får ved en 23 tiden får han lidt vælling i, så holder han sig på en god nat 5 timer.

Håber dette indlæg kan hjælpe, held og lykke og skriv endelig spørgsmål, hvis der skulle være nogle.

4 kommentarer

 • Hold kæft hvor er han bare sød Konrad 🙂

  God dag herfra
  http://ninnasverden.bloggersdelight.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Følger meget med på din blog – og nyder virkelig at følge med. Du virker enormt sympatisk, ligetil, omsorgsfuld og med dit hjerte og prioriteringer på rette sted. Fin balancegang 🙂

  Kommenterer ellers aldrig – men vil lige bidrage til denne. Da min søn (som nu er 2 1/2) startede på grød, prøvede jeg også først at have ham siddende hos mig…..hrm mere grød på mig end alle andre steder 😉
  Jeg satte ham i en skråstol. Sådan en der kan vippes i forskellige positioner. Og jo jeg er klar over, de ikke må sidde i den ret længe…men det gør de heller ikke i dette tilfælde 🙂 Satte ham i så oprejst position som muligt – så han ikke lå ned og fik det galt i halsen. Jeg synes, det virkede super 🙂 Bare et lille tip!

  Vil i øvrigt skrive mig bag øre til den næste med den der plastik-hagesmæk…..virker mere genialt end alt det vasketøj jeg fik rodet mig ud i 🙂

  KH
  Betina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mette vilstrup

   Kære Betina
   Mange tak for de søde ord og din kommentar:)
   Tak for det gode tip, vi har sådan en stol, så det skal da lige prøves af.
   Det er virkelig et hit med hagesmækken, så sådan en må du helt sikkert have:)
   Mange hilsner
   Mette

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konrads verden