Dagens treat

Gæsteblogger Julie

Mine søde veninde Julie der altid laver de bedste kager har lavet en opskrift på nogle cupcakes på UNDER 100 kcal til os. Her kommer hendes gæsteindlæg:

Chokolade cupcake med frosting under 100 Kcal…

Vi kender det alle, julen er over os og vi nyder godt af alle de dejlige traditionelle julegodter i selskab med venner og familie. Men der er jo også en hverdag efter julen, hvor man tænker lidt mere på vægten, det gør jeg ihvertfald. Når man nu ikke helt vil undvære en lille kage, når man hygger i de kolde vintermåneder, ja så er der et alternativ, som faktisk er ganske godt. Her får du min opskrift på nemme og hurtige chokolade cupcakes med frosting på under 100 Kcal (98 Kcal).

ca. 17 stk Cupcake

80 gram fint revet gullerod (drænet vægt 55 gr)

30 gr palmeolie (alternativ anden nødde olie)

1 æg

125 ml ymer 0,1%

60 gr moden most banen

110 gr hvedemel

1 tsk bagepulver

3/4 tsk natron

1/4 tsk salt

1 1/2 tsk vanielle pulver

100 gr sukker

50 gr kakao pulver (usødet)

125 ml kogende vand

For varm ovnen på 180 grader Rør palmeolie, æg, most banan og ymer godt sammen i en mellem størrelse skål. Pres saften ud af gulerødderne og tilføj dem til skålen. Tilføj mel, bagepuler, natron, salt, vanilie pulver og kakao pulver i skålen. Rør det hele godt sammen, brug evt en elpisker for at få det mere homogent. Når dejen er rørt godt sammen, tilsættes det kogende vand. Bland igen til en homogen masse. Fyld muffinformene halvt op, da kagerne hæver en del (jeg bruger en scooper, da det giver det mest præcises resultat, men det er ikke et must). Sæt kagerne i den forvarmede ovn og bag dem i 17 min. Lad kagerne køle på en rist når de er færdige.

Chokoalde & Cream Cheese frosting

50 gr light cream cheese

23 gr Kakao pulver (usødet)

50 gr Flormelis

1 1/2 tsk mini mælk

Rør alle ingredienserne sammen i en skål og fordel det frostingen på hver cupcake. Resultatet er en lækker let og fugtig kage, som har en dejlig smag af mørk chokolade. Hvis du ønsker en sødere kage kan du evt. benytte kunstig sødemiddel (jeg er dog ikke en fan af disse produkter, men det er vist en hel anden snak)

Jeg håber I får nogle dejlige kager ud af opskriften, som I kan dele med jeres kære.

Rigtig glædelig jul og godt nytår

Julie

Jeg fik lov at smage de skønne cupcakes i går, og jeg kan hilse og sige at de også snart skal bages her:)

Håber I kunne lige Julies indlæg:)

4 kommentarer

 • Mette

  Hej 😊 Jeg har efterhånden bagt disse cupcakes MANGE gange og ville bare lige påpege at det ikke står i opskriften, hvornår sukkeret skal i. De er rigtig gode, så synes det er ærgerligt hvis nogen får et dårligt resultat fordi de har glemt sukkeret 🍰

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Tusind tak, hvor er det godt du siger det. Hvornår skal man så komme sukker i, for at få det bedste resultat?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Jeg har bare puttet det i sammen med alle de andre tørre ingredienser og det er fungeret rigtig fint! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Dejligt tak:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens treat