Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

8 kommentarer

 1. mette

  Husk på at det ikke er den hele sandhed du ser. Jeg synes det er ondt af dig at lægge alt skylden på moren. Det er jo ikke hendes skyld alene at de ikke magter opgaven, det er også faren og mennesker fra kommunen. At den lille pige ikke kan knytte sig til nogle voksne mennesker, er ikke deres skyld, det er adoptionsbureauet. Det er også det der er dilemmaet; er det i orden at fjerne så gamle børn fra deres forældre?

  Jeg ser det ikke som at det er familien der er noget i vejen med, det er jo hende Masco der er ”problemet,” hun kan ikke knytte sig til dem.

  Jeg arbejder selv på et bosted for børn som for eksempel Masco. Der er en grund til at det skal være professionelle voksne der tager sig af børnene. Hvis børnene var hos deres familier, ville de nedbryde familien. Det er rigtig hårdt at sige, men det er desværre sådan det er. Jeg synes det er okay, at hun kommer hen på et bosted hvor hun kan få massere af støtte og hjælp. Måske oplever hun ikke den kærlighed som alle børn har ret til på samme måde. Men det er ikke hendes skyld, og hellere ikke hendes forældres skyld.

  Det er adoptions bureauet der ikke skulle godkende så gamle børn.

  Jeg kan godt blive lidt irriteret over folks manglende kritiske tilgang til hvordan de dømmer mennesker ud fra et tv-program. Og der er så mange der lægger den ud som om, at hvis Masco’s mor havde givet hende en chance, så havde alt været godt.

  • Anne

   Helt enig! Der findes to sider af den sag.

  • Ida

   Men hvorfor skal adoptivmoren så være så kold at se på gennem hele udsendelsen? Ikke på ét eneste tidspunkt virker hun bare en smule imødekommende. Masho får ikke ét eneste smil! Tilgengæld bliver hun snakket ned til, adoptivforældrene snakker engelsk mens hun er der for at hun ikke skal kunne forstå dem osv. De må da have vidst, at det er svært for en 4-årig at knytte sig til nogen i et land hvor hun knap nok forstå sproget.
   Det kan godt være, at det ikke er hele sandheden man ser i udsendelsen, men jeg vil så vove at påstå, at den så er klippet meget forkert sammen, hvis ikke adoptivforældrene bærer bare en smule af skylden.

  • Sofie

   … MEN hvis man vælger at adoptere et SÅ gammelt barn, der har en intakt hukommelse og allerede har knyttet stærke bånd og desuden er fra en fattigt land med en mor, der (muligvis) er døden nær –> jamen så skal man da sgu være klar på udfordringer? Ellers er man da usædvanlig uintelligent! Alle ved da, at selv “normale” danske babyer uden traumer er en meget stor opgave at opdrage, så når de forældre tager dette valg, så har det indlagt sig til muligvis at have 18 besværlige år i vente med en uskyldigt barn, der er blevet revet væk fra sin familie. At de på nogen måde kunne forstille sig andet, end at det ville blive en kamp, viser blot hvor helt vanvittigt lavt begavede de må være!

   Og OMG barnet er aldrig problemet!! Hun er et produkt at hendes opvækst! Og forældrene kender til dette og vælger alligevel at adoptere hende. Derved er det deres ansvar. For gods sake, lad dog være med at give hende skylden!

   • mette vilstrup

    Jeg kunne ikke være mere enig, et barn har aldrig bedt om at blive sat i verden. Det er vores ansvar som forældre at få deres liv så godt som muligt, om vi har født dem selv eller adopteret dem. Hvordan man kan sige et barn er en nitte er så ondt, koldt og forkert, modbydeligt og vammelt. Hun skulle aldrig været godkendt spm mor.

    • Mette

     Læg mærke til at jeg har sat problemet i forholdstegn. Jeg siger ikke at barnet er et problem som individ. Men det er hende der “noget i vejen med.” Hun har ikke udviklet sig som et andet barn med stærke nære relationer til forældre osv. Og det er det der giver problemer.

     Da jeg i mit daglige arbejde oplever en masse børn med de samme problemer som pigen her, er jeg sikker på at forældrene reagere som andre ville have gjort. De gør alt hvad de kan, men til sidst har de bare ikke mere at give af. Så er det bedre at professionelle voksne tager sig af børnene. Et bosted for børn er slet ikke så slemt som mange fordomme lyder.

     Her bliver der puttet godnat, leget osv. Det er seLvfølgelig ikke det optimale. Men når et barn er så skadet er det nok det rigtige.

     Og tænk nu igen på at der er klippet i det. Hvis instruktøren vidste familien som sød og elskende havde historien måske ikke været lige så god.

 2. N

  Jeg har det på en lidt anden måde end mange af de andre sure mennesker….

  Jeg synes ikke det værste er at hun kalder hende en nitte. Jeg tror simpelthen ikke på at andre mennesker ikke kan komme til at sige nogle ting i ren frustration som måske ikke er så hensigsmæssige. Lå ikke engang mærke til det da jeg så programmet.

  MEN den måde hun taler ned til den stakkels pige og bliver sur over en skide ansigtsmimik hun laver når hun skal spise og den holdning hun har til at hun ikke må have det rart hos plejeforældrene, det pisser mig virkeligt af!

  Og den måde hende moren udtalte sig til godmorgen Danmark på, noget med at det er en skam de ikke kan være en familie på 4 giver mig bare det indtryk af at de forældre udelukkende har fået de børn for at få den perfekte børnefamilie og ikke fordi de har for meget kærlighed at gi af.

  Jeg ved ikke om den bedste løsning for macho er at sende hende tilbage til hvor hun kommer fra, for hendes forældre udtalte vidst da de blev adopteret at macho var meget dominerende og svær og de har vidst også udtalt nu at de ikke umiddelbart synes det er den bedste løsning.

  Men jeg synes ikke at adoption skal foregå igennem private bureauer. Det burde gå igennem staten alene fordi det så bliver der ikke godkendt forældre som ikke burde godkendes og der ikke ville blive adopteret så gamle børn. Jeg tror ikke engang det ville koste statskassen en bondegård hvis prisen for en adoption var den samme.

 3. Pingback: Deborah's food and something

FØLG DINE YNDLINGSBLOGS
Du kan nu følge dine yndlingsblogs og se deres nyeste indlæg på bloggersdelight.dk