CPH-Partycruise

Nem cheesecake opskrift

Jeg har længe haft lyst til at lave en cheesecake, det er Kaspers yndlings kage, og jeg syntes den er så sommerlig. Jeg var i tvivl om jeg skulle lave den udgave med husblas, eller om jeg skulle prøve den bagte udgave. Jeg må indrømme at selvom jeg bager meget, har jeg været lidt bange for at gå i gang med mit første forsøg af en cheesecake. Jeg blev da virkelig glædeligt overrasket, det er jo latterligt nemt og den blev virkelig god. Jeg valgte den bagte udgave, da jeg ikke er den store fan af husblas. Jeg kan klart anbefale at man kaster sig ud i denne nemme udgave. Jeg har læst de første 10 opskrifter på en New York Cheesecake, og samlet det jeg syntes er det bedste. Kasper er vild med bunden, så jeg har lavet en tyk bund (dobbelt udgave) så den opskrift der kommer her er med normal bund, men det er jo op til den enkelte. Her er min udgave.

Frk. Vilstrups Cheesecake
Bund
100 g digestive kiks
40 g smør

1 fyld:
200 g creme cheese
1 æg
75 g sukker
2 tsk vaniliesukker
3 dl creme fraiche

2 fyld:
2 dl creme fraiche
1 tsk vanilie sukker
50 g sukker

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader. Kom bagepapir i en lille firkantet bradepande. Kom kiksene i en foodprocessor, eller i en pose og giv dem nogle tæsk. Kom smøret i en lille gryde og når det er smeltet, kommes kiksene med og blandes sammen med. Kiksene skal ikke være for fine, hvis man kan lide en sprød bund. Bland alle ingredienserne sammen i en foodprocessor eller en skål med et piskeris. Når ovnen er varm kommes kikseblandingen ud i bradepanden bages i 15 min, og derefter kommes det første fyld på. Bag ca 18 min og tag kagen ud og lad den køle lidt, mens fyld nummer 2 laves. Det skal igen blandes sammen og kommes forsigtigt ud over kagen. Bag nu kagen 10 min mere. Når kagen har fået 10 min vil den se lidt blævret ud, og det skal den, den skal nok sætte sig. Kom den på køl i min 4 timer, men lav den gerne dagen før den skal serveres. Server med friske bær eller en sirup. Skær den ud med en våd kniv for at få de flotte lige kanter.

TIP: Jeg syntes bunden var ret blød så næste gang vil jeg nok bage den 10 min inden det første fyld kom på. Kagen er dejlig frisk, men bliver endnu bedre med lidt frisk frugt til.

Alle kan altså lave en cheesecake, så jeg håber andre tør springe ud i projektet. Velbekomme…

21 kommentarer

 • I morgen går det løs med denne opskrift hjemme hos mig. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • mette

  Hej,
  Jeg skal til at prøve din opskrift på cheesecake nu. Jeg vil bare gerne vide om det er almindelig ovn eller varmluft du har brugt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mette vilstrup

   Alm og husk at bag bunden i 15 inden fyldet kommes på:) så bliver den super:) håber den bliver god:)
   Mvh
   Mette

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte Jeppesen

  Er netop i gang med kagen, håber den kommer til at smage ligeså godt som på billederne :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Tak for opskrift! 🙂

  Dog synes jeg du bør gøre det tydeligere at kiksen skal bages for sig selv i din beskrivelse. Jeg så det kun fordi det stod i kommentarfeltet. -og jeg læste det for sent, så i første forsøg blev det uden forbagning af kiksebund. Nu laver jeg så en mere og ser hvilken kage er bedst. God lørdag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mette vilstrup

   Du har helt ret, det må jeg lige ændre:)

   Hvordan blev kagen? God håber jeg… Vi elsker den her hjemme:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Den er virkelig fantastisk god den her kage. Skal bage den igen her til aften, så den er klar til familehygge i morgen. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mette vilstrup

   Hvor dejligt:) Jeg håber din familie, bliver lige så vild med den som vi er her hjemme:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Celina

  Nøj hvor lyder det lækkert! 😀
  Den skal helt sikkert afprøves en af de kommende dage! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A-C

  Denne cheesecake smager utrolig dejligt. Jeg bagte en halv portion i små keramikforme, og det virkede godt. 🙂 tak for opskriften

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej – så vil jeg prøve denne i aften – men synes ikke jeg kan læse mig til, hvor mange personer opskriften cirka dækker? Jeg skal lave den i en rund springform med en diameter på 40cm, så vil nødigt lave for lidt (:

  Venlig hilsen ^^

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • frkvilstrup

   Det passer perfekt med formen, og den passer til 8-10 personer. Håber de bliver vilde med den:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej! Jeg synes, at din cheesecake lyder super nem, men jeg tænkte på om, man kunne eksperimentere med at komme Baileys i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Thurøvej 15

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • cristina

   jeg skal til at lave denne ostekage, men hvor stor skal bageformen være? diameter. hvor stor var din? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Skal ægget være pasteuriseret eller blot almindeligt æg??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Har glemt at putte æg i 1 fyld sker der noget ved det ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frk. Vilstrup

   Ved jeg desværre ikke, håber den blev god alligevel:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Skal lave din cheececake igen dog i muffinforme , men er i tvivl om bagetiden nu hvor de bliver lavet på den måde 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina sheta

  Vil du tydelig gøre bagetiden endnu en gang på alle lagene ? På forhånd tak

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CPH-Partycruise